sourze.se

Klackspark

Om gammal man tar livet med en klackspark - hamnar han med säkerhet på vårdcentralen med sträckning i lårmuskeln.

Om ifall man kommer upp i åren finns det mycket att tänka på.

Glöm klockan - det räcker att att skilja på ljus och mörker.
Kunna se genom fönstret är också viktigt - det är inte så bra om man kommer ut i shorts om det snöar. Det finns alltid någon vänlig granne som vill ha in dig på hemmet. Fotas sådana som har barn och barnbarn hemma och vill åt din lägenhet.

Lär känna dina mediciner - inte välbetänkt att Du går ut strax efter Du intagit en vattendrivande. Du kan behöva gå in i ett buskage - då kommer polisen och tror Du irrar omkring utan att kunna ta vara på dig själv.

Skall Du handla - skriv inte upp på någon lapp - då ger Du intryck av att vara senil. Skulle Du glömma något - gå till en annan affär och låtsas du letar efter extrapriser. Sök aldrig i portmonnären efter pengar när Du skall betala - då blir det genast mummel i kön. Betala med hundralappar - pensionärer förväntas ha gott om pengar.

På vårdcentralen skall Du inte jäkta utan vänta - övriga yngre besökande vet att Du har all världens tid.
Ha alltid med urinprov - tar det för lång tid när Du skall "kissa" åker Du garanterat på en prostataundersökning.

Är det fullt i väntrummet - låt de yngre sitta - när dom blir äldre får dom stå.

Låtsas läsa utan glasögon - tänk på att inte hålla tidningen upp och ned.

Skulle någon hälsa och Du inte känner igen vederbörande - säg:
- "Det var inte igår det" - för skulle det ha varit igår blir vederbörande ställd och tror sig tagit fel.

Du har det bättre än Du tror. Har Du svårt med att höra nyheter och läsa tidning, prenumerera på taltidning, högsta volym, om och om igen tills Du är lika informerad som alla andra. Skulle grannen banka i väggen - gör inget - nu vet dom att Du lever.

Är Du gift och frågar hustrun om lite älskog och hon svarar:
"Det är ju bara en timma sedan" - då är det närminnet som sviker.

Om Du går på pensionärsdans och vill bjuda upp måste Du modernisera dig - det duger inte att buga samt säga: "Får jag lov."

Nej peka på den utsedda och grymta: "Du får duga" det talar om att Du är en riktig karlakarl. Glöm inte att artighet är ute.

Skulle något fruntimmer stöta till dig med sin rullator, pass på - hon har kanske inte ärliga avsikter - gå inte på att hennes tavlor kräver ett besök - dom är garanterat inte märkligare än andras.

Vill Du skapa kontakter med det motsatta könet - skaffa eller låna en hund - spatsera nära en bänk så Du kan sätta dig.

Garanterat att Du snart har sällskap. Du måste veta rasen på djuret annars blir dom misstänksamma. Läs stamtavlan. Att gå ut med ett gatukryss är ett misslyckande.

Det viktigaste är att veta kvinnorna bara ser dig som ett "sexobjekt." Det kan också finnas andra baktankar - pass på, för snart kanske Du står med spaden i hand och gräver i hennes trädgård, eller högt på en stege och målar. Faller Du bryr hon sig inte - karlar finns det gott om.

Behöver Du käpp: Gå inte med den av kommunen utlånade, skaffa en med silverkrycka så Du ser välbärgad ut. Kan Du svänga lite med den utan att tappa balansen: Gör det.
Gå aldrig i hatt - kanske Du lyfter på den av gammal vana och ingen vet varför Du gör det. Måste Du ha huvudbonad, skaffa keps - då räcker det med en finger till skärmen - precis som cowboyer.

Tänk alltid på att kvinnans list övergår ditt förstånd - så även hennes logik. Även gifta män behöver varningens ord. Hur många gånger har Du inte hört henne säga: "Nu har jag bestämt oss."

Du kanske vill ha en blodig biff till middag och framför denna din önskan: "Nej, det tycker du inte om", säger kvinnan i ditt liv.

Själv har jag alltid önskat vila en stund efter middagen. Det kan vi göra när vi blir gamla tycker hustrun. Nu vid 75 ilsknade jag till: "Gammal och gammal - din bror vilar alltid till middag och har så gjort i 50 år."
"Han behöver det", blev svaret och den där blicken som varnar för vidare utläggningar i ämnat.

Med ovanstående varningens ord till alla mina bröder skulle man tro jag var kvinnohatare - icke - jag älskar dessa outgrundliga varelser som så förgyller våra liv. Utan kvinnor skulle vi icke vara födda och icke kunnat leva. Statistiken säger att kvinnor överlever oss män - tack för det.


Om författaren

Författare:
Lennart Ekman

Om artikeln

Publicerad: 13 aug 2001 10:10

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: