sourze.se

Jag vill starta ett nytt politiskt parti

Igår hörde jag Lars Leijonborg uttala sig för Ekot om homosexuellas rätt till adoptioner.

Han sade:
- Vi har hittills gjort den bedömningen att fördomarna mot homosexuella är så starka i samhället att det inte är bra för barn att växa upp i en homosexuell familj.

Vilket jävla dravel! Ledaren för det liberala partiet använder fördomarna som en ursäkt för att INTE bekämpa en uppenbar diskriminering. Jag blir så förbannad att jag skakar, men det gör ju varken mig eller någon annan glad. Därför tänkte jag så här:

Eftersom vänstern och folkpartiet är de enda partierna som någorlunda aktivt arbetar med minoritetsfrågor och de uppenbarligen inte kommer någon vart utan liksom de andra fastnar i diskussioner om a-kassenivåer, skolan, vården, omsorgen, så måste vi starta ett nytt parti.

Idealist, ja visst! Jag tänker mig ett parti som uttalat ställer sig vid sidan av den ekonomiska diskussionen. Ett parti vars enda uppgift blir att tvinga upp minoritetsfrågorna på agendan: invandrarfrågor, rätten till asyl, homosexuellas rättigheter, studenters rättigheter, eller varför inte frågor som rör alla de par som inte har barn. Alla frågor som inte prioriteras av den breda väljargruppen och därför inte prioriteras av riksdagspartierna. Vi är många! Genom att inte driva ekonomiska frågor behöver vi inte splittras av vänster- eller högersympatier, utan enas av det faktum att politikerna fullständigt skiter i oss som inte lever i en barnfamilj i medelklassen!

Exempel på frågor som måste drivas:
- Slopa CSN:s nya regler om absolut stopp på studielån efter 12 terminer
- Homosexuellas rätt att adoptera och slopande av Karin Söders gamla märkliga förbud mot bastuklubbar
- Generös flyktingpolitik och rätten till en dräglig tillvaro som asylsökande

Ett nytt parti nu, annars somnar jag.


Om författaren

Författare:
Rikard Wikström

Om artikeln

Publicerad: 02 aug 2001 10:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: