sourze.se

Vad i helvete har hänt?

Vart fan har respekten tagit vägen? Den fanns ju där förr!

Förr i tiden trodde aldrig att jag skulle få säga så så bodde mamma, pappa, morfar, mormor, farmor och farfar hemma hos sina barn eller barnbarn när de inte längre klarade av att sköta sitt eget hem. Alla familjemedlemmar hjälptes åt att ta hand om dom.

I dag flyttar många av de äldre till servicehus, servicehem, sjukhem, långvård, eller har hjälp av hemtjänsten. Detta borde fungera bra tycker man ju, eftersom dom själva betalar för att få hjälp.

När man letar ett hem till sin gamla släkting så träffar man många trevliga människor. Alla verkar så rara och snälla. Men när man i dagens läge ser artiklar i tidningarna om liggsår, var och gammal avföring så kan man inte göra annat än att fundera på vart man själv skall ta vägen när man blir "gaggig"!

Inte fan tänker jag sluta på något hem! Och inte tänker jag låta min mamma sitta där heller!

Är det verkligen meningen att äldre människor skall få behandlas hur som helst? Jag tror att ni som läst rubrikerna vet precis vad jag syftar på; Företaget Svensk Äldreomsorg... Dom har vart i blåsväder tidigare för något år sedan, och nu har dom tydligen "slarvat" igen!

Jag har verkligen ingen lust att spekulera i vad det är för människor som låter de gamla ligga i sin avföring och vända och vrida sig! Fy fan! Jag undrar om dom skulle vilja lägga sin mamma/pappa eller annan gammal släkting i det gamla bajset!

Jag vet av egen erfarenhet att hemtjänst eller servicepersonal överhuvudtaget, har förbannat mycket att göra, tidsbrist, personalbrist och alla andra brister som finns. Alla omständigheter kring individerna emellan har säkerligen inte tagits fram i dessa artiklar, men jag tycker faktiskt inte att det spelar någon större roll.

INGEN människa skall behöva ligga så där. Det är väl nog med att de får liggsår överhuvudtaget, men att de dessutom blir tvingade till att ligga i sin egen avföring... Vad är det för omsorg?

Vart fan har respekten tagit vägen? Den fanns ju där förr! Jag vart i alla fall uppfostrad till att man skulle lyssna på de äldre. De visste minsann hur det var här i livet. De skulle man respektera, för det var ju dom som hade byggt upp vår värld till den vi har i dag. Och hur tackar vi dom?!

Jag kan förstå att det kanske inte är så lätt för företaget Svensk Äldreomsorg. Om dom nu verkligen har försökt att skärpa till sig. Sådant vet man ju aldrig, men om jag vore dom så skulle jag nog börja ägna mig åt något annat.

Jag tycker att det känns som om dom har blivit stämplade. För alltid!


Om författaren

Författare:
Nettan Holmström

Om artikeln

Publicerad: 20 jul 2001 10:18

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: