sourze.se

Könsord berör oss alla

Därför dras våra blickar till rubriker med könsord.

De allra flesta av oss har en kuk eller en fitta mellan benen. Vi sysselsätter oss med att onanera eller ha samlag. Många hänger sig åt båda delarna. Både män och kvinnor tycker om att titta på bröst. Kvinnorna för att jämföra sig med andra kvinnor, männen för att det är upphetsande och fascinerande. En del älskar porr medan andra tycker det är förnedring och vill förbjuda det.

Sex berör oss alla, fast på olika sätt. För vissa doftar det gott, för andra stinker det riktigt illa. Men det berör oss och därför vill vi läsa om det. Fitta, kuk och knulla är människans MGN, minsta gemensamma nämnare.

Men det vilar en slags sorglig hinna över detta märkliga sexlandskap. Det mest naturliga har blivit det mest komplicerade. Få saker förbryllar så mycket, skapar så många frågor. Är jag normal? Varför har jag ingen lust? Vad ska jag göra, min man vill ha analsex? Frågespalterna svämmar över av oro och ångest. Unga tjejer undrar hur man ska göra för att slippa ha analsex utan att såra sina fumliga och kåta killar. Om man kan bli med barn av analsex.

Filmer och tidningar gör tydligen sitt, men vad gör skolorna? "Mannen för in sin styva penis i kvinnans slida". Så stod det i biologiböckerna när jag gick i skolan. Det gör det säkert fortfarande. Men det är någonting som inte stämmer. Mannens penis ska vara styv, men kvinnans slida då, ska inte den också vara i en viss stämning för att det här ska gå att genomföra?

Frågorna är många, och människan vill söka svaren. Vad skulle vi annars sysselsätta oss med? Sex är mystiskt och det för oss människor närmare varandra. Vi kan röra vid varandra och känna häftiga saker. Och under tiden kan vi läsa om vad andra gör, vad de tycker om och vad de inte tycker om. Här på sourze till exempel.


Om författaren

Författare:
Anne Haavisto

Om artikeln

Publicerad: 19 jul 2001 09:58

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: