sourze.se

Angående EU-toppmötet i Göteborg

Under Eu-toppmötet fick vi starkt erfara extremvänsterns sämre sidor.

Om man talar om EU-toppmötet i Göteborg väcker det blandade känslor hos folk. De flesta är upprörda av vänsterterrorns vilsna försök att "Stoppa EU" och "Krossa Kapitalismen", men det finns också människor som på fullaste allvar försöker försvara det som hände.

En av dom är en 20-årig kvinna, medlem och talesman i AFA Anti-fascistisk Aktion, som är en känd terroristorganisation. Hon tycker att stenkastning och vandalisering är sådant som händer i ett upplopp. AFA skriver också på sin webbplats att fascismen ska bekämpas både ideologiskt och fysiskt, alltså med våld.

Det är inte första gången som AFA använder sig av terrormetoder för att försöka få fram sitt budskap, men tidigare har det bara skett i mindre former. Vi har t.ex. sett hur ett hus ockuperades i Linköping för inte så länge sedan, där polisen var tvungna att retirera när aktivisterna gick till attack med molotovcocktails och gatstenar.

Vänsterterrorn är inget nytt i Sverige, men kvällspressen har valt att inte uppmärksamma dessa händelser tidigare. Nu går det inte att lägga locket på längre.

Det är inte högerextremister och nationalsocialister som är det stora hotet mot demokratin längre, som media ständigt försöker få oss att tro, utan vänstergrupper som AFA och Ya Basta i sina vita overaller.

Polisen behöver andra vapen
Hur kan man då förhindra att saker som kravallerna i Göteborg händer igen i framtiden? Först och främst måste man se över polisens vapenresurser och tänka efter om batonger och pistoler verkligen hör hemma i den här situationen.

En polisman i tjänst ska inte behöva gå en närstrid med batong, mot några terroristdemonstranter utrustade med järnrör och gatstenar. Istället bör man ge polisen vapen som kan hålla våldsverkare på avstånd, till exempel vattenkanoner, det skulle skydda både polisen och demonstranterna själva.

Tårgas är ett också ett alternativ, men inte särskilt passande i sådana situationer då detta skulle skapa ännu mer kaos, plus att folk med hjärtfel och dylikt kan dra på sig livshotande skador.

Demonstranterna attackerar polisen
Fem poliser stod i hörnet Vasagatan-Aschebergsgatan när plötsligt en grupp demonstranter dök upp och började kasta gatstenar mot dem.

De första stenarna missar, men sedan springer en kille ut i mitten av Aschebergsgatan och kastar åter flera stenar som nu träffar sitt mål.

Polisen som inte är tillräckligt utrustade för att avstyra demonstranterna försöker skydda sig genom att kasta tillbaka några stenar för att hålla avstånd, men misslyckas.

Terroristdemonstranterna ger sig inte, och en polisman tvingas använda sitt tjänstevapen som sista utväg. I denna situation träffas en 19-årig demonstrant i magen. Det råder nu fullt kaos.

Attackerna fortsätter
Killen som nu är träffad i magen stapplar dubbelvikt några meter innan han faller till marken, och en ung kvinna springer fram till honom för att hjälpa till.

Polisen använder återigen sina tjänstevapen för att skjuta några varningsskott för att skingra de andra aktivisterna på platsen. Sedan börjar man jaga bort dem från platsen.

Kvinnan ropar då på hjälp och två poliser upptäcker att mannen är allvarligt skadad och springer dit för att hjälpa till.

Trots att polismännen försöker hjälpa den skadade aktivisten så gör en grupp terrorister ändå ett utfall mot dessa med gatstenar.

Förstärkning dyker som tur är upp och bildar en halvcirkel runt den skadade mannen och personerna som försöker hjälpa honom. En ung tjej skriker också åt de andra aktivisterna att sluta, och försöker förklara att de två poliserna tillsammans med två tjejer från röda korset är där för att hjälpa deras kompis.

Ta avstånd
Att vi låter det som hände hända i Sverige är ofattbart, det gäller att agera och genast ta avstånd från de terrormetoder som idag används flitigt av vänstern.

Att som AFA försöka skylla ifrån sig bråken mot polisen, med argument som att de blev "provocerade av polisens användande av hästar" är patetiskt.

Själv är jag djurvän och tycker inte att hästar är särskilt provocerande, men visst, om någon av demonstranterna mot förmodan skulle lida av hästfobi så är jag något mer förstående om denna person tycker det är obehagligt.

Jag har ingenting emot att folk uttrycket sina åsikter, vad det än är för åsikter, men det ska göras på ett fredligt och demokratiskt sätt!


Om författaren

Författare:
Andreas Carsbring

Om artikeln

Publicerad: 17 jul 2001 09:52

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: