sourze.se

Killar kan vara desperata svin

Ibland är det faktiskt så illa att jag skäms över att vara kille. Generellt sätt så är killar riktiga skitstövlar, själv tillhör jag den oansenliga skara som inte är sådan.

Det är vi killar som beter oss dummast åt. Det är väldigt sällsynt att man ser en tjej antasta en kille, än tvärtom. I fredags när jag var ute på ett dansställe och stod och pratade med en tjej så dyker det upp en kille som från ingenstans och bara tar henne på brösten, sen går han vidare. Vilken fräckhet, där hade jag stått i flera minuter och pratat med henne, och så bara kommer han och gör det som troligtvis hade tagit mig mycket längre tid, dessutom gör han det utan att säga ett ord. Visserligen gillade hon inte denna sortens uppvaktning, men det var ju bra det. Han var ett kräk.

Olyckligtvis är det ofta såhär det går till, jag förstår bara inte varför. Det skulle så betydligt mer harmoniskt om folk frågade innan de gör något dumt. Hemma, i mitt bostadsområde, är det inte så värst mycket klotter ännu, men en bit bort klottras det hej vilt på kvällarna. Vad man skulle bli glad om de frågade innan de sprutar ner en hel vägg på det viset. Även denna företeelse är det i första hand killar som ägnar sig åt. Man blir så trött.

Återigen är vi på dansstället, där är det killarna som raggar men tjejerna som väljer. Det måste finnas ett skäl till att det är såhär, kanske beror det just på killarnas attityder - de är bara en bluff, allihopa.

Pensionärer som är ute i köpcentret med sina rollatorer blir ofta upprörda på "dagens ungdom". Det är inte helt obefogat, "dagens ungdom" är de som förstör samhället. Givetvis är det bara en bråkdel av alla ungdomar som är så trotsiga, men det går ut över oss alla. Du och jag är en på denna sida strecket, bråkstakarna är på en annan.

Sammanfattningsvis kan man säga att det är skillnad på simpla pojkstreck och rent djävulskap.


Om författaren

Författare:
Björn Tisjö

Om artikeln

Publicerad: 15 jul 2001 12:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: