sourze.se

Body snatchers

Enligt tidningarna så planerar en känd kirurg att transplantera en kropp. Det florerar historier sedan tidigare om människor i fattiga världsdelar som säljer eller blir bestulna på sina organ...

När maten stått i värmeugnen i tre timmar, tar hon ut den och öppnar underskåpet där pedalhinken står. Hon trampar på pedalen och tippar ner maten i hinken. Dammar igen skåpsdörren och släpper den ugnsfasta formen i diskhon med ett brak.

Den landar på hennes odiskade kaffemugg som går i bitar. Hon suckar djupt över det extra arbete som hennes dåliga humör ger henne. Tar upp formen ur diskhon och börjar plocka skärvorna efter kaffemuggen och slänger dem i pedalhinken tillsammans med middagsmaten.

Det ringer på ytterdörren. Hon torkar av händerna mot förklädet och går mot hallen. Stannar till framför hallspegeln för att se hur hon ser ut innan hon öppnar dörren.

Utanför i skenet av ytterbelysningen står två poliser. Den som står närmast har sin mössa i handen. Han harklar sig och frågar:

"Fru Söderlund? Fru Eva Söderlund?"
Hon svarar:
"Jaha", och drar lite på svaret.

Polismannen med mössan skruvar lite på sig och säjer ingenting. Den andre polisen tar ett halvt steg fram och säjer:

"Vi har hittat er mans bil, och vi måste meddela att hans kropp är borta, men huvudet återfanns i dikeskanten bredvid bilen. Vi har fört det till akutmottagningen, och han är på väntelista för att få en ny kropp så fort det kommer in någon som passar hans blodgrupp."

Hon suckar djupt och torkar sig i pannan med förklädet som hon fortfarande håller i ena handen.

"Vet ni hur många gånger det här har hänt senaste åren?"
"Ja", svarar polisen med mössan i handen. "Vi läste hans dossier i pc:n i bilen på väg hit. Han blev bodysnatchad första gången för två år sen, och sen för 6 månader sen. Vi kan inte annat än beklaga, men er man hade en attraktiv kropp för de internationella bodysnatchers som härjar just nu, och det är ju mycket pengar i en vältrimmad kropp."

Hon suckar nu ännu djupare och berättar att varje gång hennes mans kropp blivit stulen, så får han ligga i huvudkuvös på sjukhuset tills det dyker upp en kropp med samma blodgrupp.

Oftast är det en alldaglig kropp som varit med om någon trafikolycka och förklarats hjärndöd. Sedan när han väl kommer hem som konvalescent, så tränar han ju upp den alldagliga kroppen till den kropp han vill ha.

Allt detta innebär att han tillbringar all sin lediga tid på gymet och försummar henne och barnen. Hon har sagt åt honom att hon accepterar honom i vilken kropp han än får, och ber honom att inte träna upp sig. Han ju är medveten om faran att bli bodysnatchad igen med en snygg kropp.

Hon har bedyrat att det är hans intellekt som hon dras till och inte hans kropp. Men han nöjer sig inte med de kroppar han tilldelas.

En gång när de var på semester i Florida trodde han sig känna igen sin kropp på en resturang och ställde till med ett gräl som nästan ledde till att han blev inburad. Hoppas nu att den här konvalescensen inte blir för svår, och att han nöjer sig med den kropp han får den här gången.

Hon undrar över hur han kommer att se ut den här gången. Det kanske blir ett visst litet "improvement" från förra kroppen.

Hon fnissar till och går tillbaka ut i köket.Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 10 jul 2001 10:25

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: