sourze.se
Artikelbild

En Frisk Anders gråter ut

I måndags hade jag den stora glädjen att se Mikael Andersson med ett stenhårt skott göra 1-0 till Bajen mot Helsingborg.

Bajen spelade fantastiskt bra i första halvlek, det var oerhört länge sen de spelade så in i helv... bra.
Men likt förbannat satt jag på Söderstadions läktare med en känsla av obehag, tankar som "det här håller aldrig.." och "det blir bergis en hedersam förlust igen" malde i mitt huvud.

Tre minuter in i andra halvlek fick jag vatten på min kvarn, Helsingborg gjorde 1-1. Det blev knäpptyst på läktarna, sånär som på trettio Helsingborg fans som fick luft i sina lungor. Men den luften visade sig vara av den konstgjorda arten för Bajen gjorde både 2-1 och 3-1, båda målen gjorda av "Herminator".

Samtidigt som Hammarbys seger gladde, så gladde det faktum att AIK ligger efter Bajen i tabellen och att Djurgården gick på pumpen mot "Peking". Jag tror att Djurgården har dansat färdigt, jag hoppas att AIK aldrig börjar dansa och jag hoppas att Anders Frisk aldrig visar sig på Söderstadion igen. Anders Frisk fick chansen att gråta ut i Fotbollskväll i måndags. Och som han tog chansen! Det är dags att Peter Jidhe och de andra producenterna på SVT tar tag i detta fjäskprogram - och det NU!

Programledarna måste våga kritisera studiogästerna. Föraktet som Bajen Fans visade mot Anders Frisk har en bakgrund, men det vågade varken Wernersson eller "Babyface" Nyström ta upp. Jag skulle vilja se Matte Werner sitta på en back starkbira, peka med hela handen och fråga:
"Hur fan kunde du blåsa i den där situationen, du blåser ju för fan hela tiden, har du svalt pipan, eller?"
Fotboll på söder är inte livsviktig, den betyder mer än så.


Om författaren

Författare:
Anders Enström

Om artikeln

Publicerad: 09 jul 2001 09:29

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: