sourze.se
Artikelbild

Leva i harem

Nu kan du leva i ett harem med vackra människor. Eller tillbringa några veckor på en exotisk ö där allt handlar om att du frestas att vara otrogen.

Just nu söker TV3 och Kanal5 deltagare till sina nya dokusåpor. Den ena mer intressant än den andra.

TV3 söker fyra tjejer och arton killar som ska leva tillsammans i ett paradis på Maldiverna. Programmet har döpts till "Harem", och i detta harem är det "tjejerna som har makten och männen som får underkasta sig deras infall och nycker". Det mesta sker på tjejernas villkor och under seriens gång kommer deltagarna att få "fantastiska möjligheter att lära känna varandra bättre". Så står det i alla fall på TV3:s hemsida. Tävlingen går ut på att "hitta den stora kärleken". I slutet av tävlingen återstår ett par, kärleksparet. Det är dessa två som vinner.

I början väljs fyra tjejer ut. Dessa får sedan välja och vraka, bedöma och fördöma bland de ansökningar som killarna skickat in. Därefter väljer de ut 50 stycken killar som får komma på "audition". Av dessa 50 väljs sedan 18 stycken ut som får följa med till tjejernas harem.

Killarna bor i enkla baracker och sover i våningsssängar. Tjejerna lever lyxliv och gör allt för att sätta killarna på plats.

Det låter onekligen som en stor chans att hitta den rätta och stora kärleken.

Kanal5 går ett steg längre. I deras satsning "Temptation Island" handlar det om frestelser. Stora frestelser. Det är åtminstone vad kanalen vill få oss att tro och lockas av.
Sex par och 30 singlar ska tillbringa några veckor på en exotisk ö i Honduras. De sex kvinnorna och sex männen lever avskilt från varandra och får inte träffa sin partner under vistelsen på ön. I varje läger bor 15 singlar, det vill säga 15 manliga singlar hos kvinnorna, och 15 kvinnliga singlar hos männen.

Det hela går ut på att utsätta parrelationen för en frestelse, att testa om kärleken är tillräckligt stark eller om man hellre vill vara otrogen med en nyfunnen vän.
Låter som en bra prövning för ett förhållande.

Jag vet egentligen inte vad jag vill ha sagt med detta, bara att jag är trött på dåliga koncept där allt handlar om ytlighet och anspelningar på sex.

TV4 har visserligen precis startat inspelningen av sin nya dokusåpa "Farmen" där deltagarna ska leva på en bondgård utan rinnade vatten och elektricitet. Det är ju så långt ifrån ytlighet och sex man kan komma. Men det senaste jag hörde var att deltagarna nu samlat in svarta skogssniglar som de ska göda för att sedan äta.
Är det TV?
Är något av detta TV?


Om författaren

Författare:
Maria Ryberg

Om artikeln

Publicerad: 28 jun 2001 11:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: