sourze.se
Artikelbild

Skrattar så jag får kramp

En rolig historia som hände min pappa.

Zzzzzzz.

Min pappa snarkar, han snarkar och pratar i sömnen så våldsamt att folk som inte är vana vid honom och råkar dela hus med honom blir oroliga. Min pappa låter som i Robin Hood, ni vet han som ligger i sängen och snarkar när "Robban" smyger in i hans sovrum och tar pengapåsarna och tummen åker ut ut hans mun,
ZZZzzzzzzzz babbel babbel babbel Zzzzzzzzzzzzzzzzzz babbel babbel Zzzzzzzz.

Nu vill han kontrollera om hans snarkande är skadligt och han remitteras hit och dit för olika undersökningar. Pappa tycker det är trevligt för han gillar ju sjuksköterskor.

I förra veckan var han inne i city för att få en blodtrycksmanschett fastsatt på ena armen med tejp, han skulle ha den i 24 timmar. Den är ansluten till en apparat som blåser upp manschetten var femtonde minut och registrerar hans värden.

Min pappa bor femton mil utanför stan så han vill åka tillbaka hem igen med bussen, men hans syster tycker inte att han skulle sitta på bussen med utrustningen fasttejpad så hon kör honom hem.

Varje gång apparaten blåser upp manschetten så låter det: pssstpssst, pssst pssst och så måste han resa armen ut och upp från kroppen så att manschetten kan pumpas upp.

Och det passar sej ju inte med en man med kalt huvud som sitter och reser ena armen i "sieg heil" var femtonde minut på bussen, det inser ju varenda människa så min faster kör honom hem.

Tänk bara hur det skulle ha sett ut vid busshållplatsen, jag kanske skulle ha fått kvittera ut min pappa hos kriminalpolisen.

Väl hemkommen får han inte duscha för det kan förstöra mätapparaturen så han vaskar bara av sej och sätter på sej sin badrock och tittar på teve. Då knackar det på dörren, hans granne - en äldre kvinna - är upprörd, hennes åldrige man kan inte ta sej ur bilen.

Eftersom dom bor mitt ute på landet så går pappa tvärs över vägen endast iförd frottebadrock och tofflor. Grannen har kört in i sitt garage, kört för nära väggen och när han öppnar dörren och försöker trixa sej ut ur bilen så fastnar han och kan vare sej ta sej in eller ut ur bilen och dörren fixeras mellan garageväggen och hans kropp.

Min pappa öppnar dörren på passagerarsidan och försöker lyfta in mannen i bilen, han får avbryta räddningsaktionen var femtonde minut då hans blodtrycksmanschett pumpas upp runt över armen.

Räddningsaktionen fungerar inte och då bestämmer sej min pappa för att lägga i backen på bilen och vrida på nyckeln för att få bilen att röra sej bakåt lite, min pappa som är lite överviktig och ser ut som Beppe Wolgers har passagerardörren på vid gavel och ligger inne i bilen. Då skuttar bilen bakåt några centimeter så nu står även passagerardörren ut mot garageväggen. Nu ser väl bilen ut som en lessen skadeskjuten fågel med dörren på hans sida mot garageväggen, bilen står nu med bägge dörrarna öppna och i fast läge.

Min pappa försöker desperat att lyfta den äldre mannen och var femtonde minut så sätter hans blodtrycksmanschett igång att pumpa upp armen så han får lyfta på armen.

Nu bestämmer sej pappa för att ringa larmtjänst och det kommer både polis, ambulans och brandkår.

När dom lyft bilen och fått loss den äldre mannen så får min pappa tala om vad han gör, han låter ju: psst psssst och reser armen hela tiden, och ambulansmannen talar om att han hade kunnat ta loss slangen som pumpar för att kunna slippa omaket då han låg tvärs över växelspaken i bilen.

Jag skrattade så jag inte kunde andas när min pappa ringde mej för att berätta och han lät nästan lite förnärmad för jag hade för roligt åt honom.


Om författaren

Författare:
Suzanne Ek

Om artikeln

Publicerad: 20 jun 2001 16:15

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: