sourze.se

Sverige - alltid politiskt korrekt?

Det är allmänt känt att Sverige sticker ut hakan för att hjälpa förföljda minoriteter världen över.

Men just nu i denna stund förföljs tusentals vita farmare i Zimbabwe på grund av just sin hudfärg och inte ett knyst hörs från "världssamvetet" Sverige eller FN.

Zimbabwes nuvarande president, Robert Mugabe, har i sina tal till folket deklarerat öppet hat mot dessa vita farmare. Det är alltså samma diktatoriska fasoner som i Kina, Vietnam, Kuba, Hitler-Tyskland, och tidigare Chile och Argentina.

Man kan tycka att det är märkligt att svensk media har undvikit att ens nämna dessa händelser. Uppmärksamma människor som har sett CBS 60 minutes fick dock se hur kamera-teamet attackerades av de rövarband som kallar sig "veteranerna". Dessa "veteraner" är endast kringströvande banditer, mördare, våldtäktsmän men samtidigt statsunderstödda rasister.

Den ovan nämnda "organisationen" tar sina order direkt från president Mugabe som för övrigt i sina tal har uppmuntrat till ett systematiskt mördande och terroriserande av den vita minoritetsbefolkningen. President Mugabe har även sagt att alla vita måste dödas.

Om detta inte är rasism så vet jag inte längre vad det ordet betyder.

Det mest klandervärda i allt detta är att Sverige håller sig tillbakadraget och inte låtsas om att dessa förföljelser pågår. Det tragiska är att vår regering troligtvis tror att rasism endast kan bedrivas av vita och därför kan låtsas som om ingenting har hänt.

Fakta är att rasistiska mord begås i Zimbabwe men att ingenting nämns i svensk media. Detta gör det hela till en ytterst obehaglig affär för "världsamvetet".


Om författaren

Författare:
Oscar Hannestad

Om artikeln

Publicerad: 12 jun 2001 09:56

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: