sourze.se

Sverige - en enpartistat?

I TV-programmet ABC, Stockholms lokala nyhetsprogram, deklarerade det borgliga stadsborgarrådet med stolthet att det inte skulle bli några skattehöjningar för stockholmarna.

Dock skulle detta parti, som gjort sig känt för att vara emot den progressiva inkomstskatten, inte genomföra några skattesänkningar utan istället ge mer pengar till vården, skolan och omsorgen.

Allt detta får en att börja undra om moderaterna verkligen är moderater. Ovanstående åtgärder har ju sedan urminnes tider varit copyrightade av socialdemokraterna. Samtidigt beslutade de styrande att genomdriva höjningen av SL-kortet till 500 kronor, det vill säga en höjning med 11 procent som medför att de kommunalanställda som nyligen fick igenom en höjning av månadspengen med 500 kronor, alltså endast fick en höjning med 450 kronor av Stockholms landsting.

Dessutom bör tilläggas att det Moderata ungdomsförbundet, MUF, fick en ny ordförande som taktiskt nog är ung, kvinna och adoptivbarn. Något mer strategiskt får man ju leta efter! Och efter det tar debatten om invandringen ny fart. Ingen minskning, snarare ett totalt avskaffande av gränserna. Allt i humanitetens namn och ett naket försök att locka väljare från vänsterpartiet och socialdemokraterna.

Feminism, fri invandring, ökade kostnader och inga skattesänkningar!

Med en sådan opposition behöver aldrig socialdemokraterna vara oroliga för ett maktskifte då moderaterna ständigt försöker vara bättre sossar än sossarna själva. Och då behöver heller aldrig Marita Ulvskog känna att maktskiftet känns som "en statskupp", såsom hon uttryckte sig vid valförlusten 1976!


Om författaren

Författare:
Oscar Hannestad

Om artikeln

Publicerad: 08 jun 2001 14:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: