sourze.se

Innebandy - den totala överskattningen

Innebandyfolket måste verkligen överskatta sin egen sport. De gapar och skriker om att sporten inte får tillräckligt med utrymme i media. Jag ska tala om varför.

För det första är innebandy som TV-sport ungefär lika rolig som vanlig bandy, det vill säga: inte alls. Man hinner inte se bollen förrän i bästa fall på repriserna. Visst är det tjusiga dribblingar som man ibland hinner skönja men det beror ju på att motståndet i Elitserien är vekt, det finns kanske fem bra lag och resten är utfyllnad.

- Bilderna säger lite grand om underhållningsvärdet på innebandy -

För det andra är det först på senare tid som det blivit någon konkurrens internationellt att tala om. Att vinna VM i en sport som man själv uppfunnit är väl inte så svårt? Visserligen är Finland på frammarsch men det känns ändå ungefär lika stort som att Sverige är överlägset världsledande i varpa.

För det tredje måste det vara någonting som är konstigt när man vinner poängligan på över 100 poäng på drygt 30 matcher. Men det kan ju bero på att en del matcher slutar 15-0 och liknande. För att en sport ska vara intressant måste det ju finnas konkurrens. Inte visas det SM-tävlingar i damhöjdhopp, eftersom Kajsas motståndare skulle rivit ut sig innan hon gått in i tävlingen. Det är ju spänningen och nerven som vi åskådare vill åt.

Men det fjärde och absolut löjligaste jag hört var önsketänkandet från innebandyvänner att sporten skulle få OS-status för att några till länder gått med i internationella innebandyförbundet! Innebandy i OS är ett riktigt stort och dåligt skämt, åtminstone de närmaste 30 åren.

Nej, fram för Riktiga sporter som till exempelvis fotboll där det finns konkurrens från hela världen och där en vinst verkligen är en vinst, åtminstone i mästerskapen där bara de bästa är med.


Om författaren

Författare:
Fredrik Ericsson

Om artikeln

Publicerad: 06 jun 2001 09:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: