sourze.se
Artikelbild

Livets Ords gymnasium föraktar inte vetenskapen!

Den senaste tiden har det i flera olika medier cirkulerat uppgifter om Livets Ords gymnasium och om elevernas inställning till vetenskap.

Bland annat har det framförts en oro över huruvida vi som tidigare elever skulle klara av att vidareutbilda oss. Tack för oron - men den är obefogad. Vi klarar oss utmärkt.

Jämförelser - till exempel vid nationella prov och kunskapstävlingar - visar detta. Att sådana uppgifter inte uppmärksammas av media i detta sammanhang är beklagligt.

I nyhetsrapporteringen om granskning av friskolor har Livets Ords gymnasium obefogat fått bli syndabock. När jag läser tidningar får jag reda på att jag fått lära mig ett förakt mot vetenskapen och att jag är övertygad om att
jorden är 10 000 år. Jag känner inte igen mig, inte heller mina förvånade studiekamrater. Fast vi kanske var sjuka den lektionen?

På gymnasiet har jag - till skillnad från den bild media förmedlar - fått lära mig både vad evolutionsteorin och andra teorier, inklusive vad de olika religionerna, står för.

Att media inte undersökt saken bättre innan de publicerar sådana påståenden är beklagligt. Det är förvånansvärt att man kan skriva vad som helst om kristna - det verkar tydligen vara helt politiskt korrekt.

Det är inte konstigt att många av oss som gått Livets Ords gymnasium tror på Gud och på vad Bibeln säger - vi är ju faktiskt kristna. Det innebär inte att skolan inte följer läroplanen. Även när jag gick i den kommunala skolan
trodde jag att Gud skapade jorden. Jag tror på den kristna läran - som inte säger exakt hur, men ATT Gud skapade jorden. Det är min fria rätt som medborgare i ett demokratiskt land med religionsfrihet.

Det är beklagligt att Skolverket inte haft möjlighet att granska friskolorna bättre. Men låt inte oss som fått en bra utbildning få skulden för det! Många ungdomar på Livets Ord studerar vidare inom naturvetenskap, teknik och
medicin. Vetenskapsförakt? Nej, tvärtom har den positiva inställningen till vetenskap som förmedlats via Livets Ords gymnasium sporrat oss att läsa vidare.


Om författaren

Författare:
Tove Hugosson

Om artikeln

Publicerad: 10 maj 2001 11:43

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: