sourze.se

...att onanera?

"Värt att vänta på" är kampanjen som kommit från USA.

"En av visionerna är att uppmuntra unga att avhålla sig från att ha sex före äktenskapet". De senaste dagarna har den här meningen förekommit ganska mycket i media. Den här meningen om livet före äktenskapet låter kanske inte alls så dåligt, men vissa kyrkor Pingstkyrkan, Frälsningsarmén och så vidare leder en kampanj emot unga människors privata liv och deras intimitet och äldre människors också. Jag tycker att detta går totalt emot vad Jesus Kristus lärde oss.

Att onanera kan man kanske karaktärisera som det "heliga vattnet" som finns i vissa kyrkor: den varken hjälper eller skadar en. Den som onanerar leker med sin egen kropp. Rätten att bestämma över sin egen kropp har vi fått av Gud. Att onanera kan inte vara en synd, för genom denna handling gör vi inte illa vår nästa.

Jag tycker inte att onani är ett problem som kyrkan och dess "gudar" ledare borde ta upp i en kampanj. Nu är vi inne i det nya millenniet och jag tror att det är dags att kyrkan äntligen kommer på Jesus väg och börjar engagera sig i de frågor som Jesus själv var engagerad i, i sitt samhälle:

§ Kamp mot dubbelmoral
§ Kamp mot exploatering och fattigdom
§ Kamp mot orättvisor, diskriminering
§ Kamp mot segregation och kriminalitet
§ Kamp mot sjukdomar
§ Kamp mot arbetslöshet
§ Kamp mot okunskap

Det är dags att vi tar ner Jesus från korset och att vi skiljer honom från traditioner och ceremonier. Vi borde ha Jesus i våra hjärtan och vår intelligens. Vi borde ha Jesus i vårt samhälle och kämpa för, tillsammans med Honom, för en bättre framtid.

Vi borde börja arbeta med det projektet som Jesus bevisade var den viktigaste dimensionen för att kunna bygga upp ett samhälle och det är kärlek och rättvisa.

Strunta i "onanera" kampanjen! Och låt oss hjälpa våra ungdomar att få en bra utbildning och bra jobb.


Om författaren

Författare:
Slava Nenadic

Om artikeln

Publicerad: 22 apr 2001 10:28

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: