sourze.se
Artikelbild

Norsk varg söker asyl i Sverige!

Jag läste på text-TV att en norsk varg kallad Martin söker asyl i Sverige.

När jag läste texten vandrare mina tankar till tiden då jag väntade på att få uppehållstillstånd i Sverige under nästan fem år. Jag kände någon slags stum smärta inombords och mådde illa. Och av rädsla för att vargen också skulle få vänta så länge bestämde jag mig för att skriva om det.

Jag skulle vilja att både de som skriver och de som läser detta hjälper vargen Martin att undvika den politiska byråkratin. Om vi inte hjälper honom redan idag, kommer han få psykiska problem. Vi kan inte låta vargen hamna på psykiatriska kliniken precis som andra asylsökande. För det är den sista institutionen där man kan få sina mänskliga rättigheter förverkligade.

Låt oss demonstrera med "Vargen bör få stanna i Sverige av humanitära skäl"-skyltarna.

Vi får inte låta honom bli sjuk. Sverige behöver den friska Martin. Vi får inte tillåta politikerna bygga sina politiska karriärer på Martins flykt och hans olyckliga liv. Vi får inte tillåta att advokater tjänar enorma summor för att kämpa för rättvisan: Har Martin rätt att stanna i Sverige eller inte?

Därefter följer en flera års lång väntan vilken kan påverka hans intellektuella utveckling mycket negativt. Till slut kan det till och med hända att han förblir invandrare i all evighet.

Och den Europeiska Unionen kan också få blanda sig i lösningen av det här problemet. Om Norge bryter mot djurrättigheter med vargar måste vi genast införa en ekonomisk blockad, gentemot Norge. Vi måste stänga av Norge från alla kulturella och idrottsevenemang och stänga av Norge från FN och UNHCR.

Det skulle vara bra ifall Nato också blandade sig i och bildade en skandinavisk trupp. Både luftburna och land-trupperna måste vara noga förbereda.

Det kan lätt bli så att någon råkar låna en mobiltelefon till Martin och då kommer han genast att ringa till andra vargar och snart har vi en massinvandring av vargar från Norge. Om detta händer kan det bli mycket svårt för Norge att återkomma till det Norge är idag.

Jag tror inte heller att vargen Martin någonsin kommer att få reda på att en invandrarkvinna kämpade för hans rättigheter. En kvinna som varit i hans situation en gång i tiden.

Av erfarenhet ber jag kyrkan att hålla sin dörrar öppna, ifall Martin måste gömma sig undan myndigheterna.

Och vargen Martin fortsätter att yla: "Jag vill stanna i Sverige... jag vill inte återvända..."


Om författaren

Författare:
Slava Nenadic

Om artikeln

Publicerad: 30 mar 2001 14:41

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: