sourze.se

Informera mera om handikapp

Jag har ett psykiskt funktionshinder, Aspergers syndrom, som jag levde ovetande med i 27 år.

Efter 27 år fick jag diagnosen som skingrade mystiken kring mitt annorlunda sätt att vara på. Jag hade tyvärr en lång erfarenhet av hur lätt man har att ifrågasätta andra personers beteende utan att bry sig om att ta reda på vilken den egentliga orsaken kan vara.

Detta har jag upplevt även sedan jag har kunnat ange orsaken till mina problem.

Sedan 1998 har jag frilansat på Kunskapscentrum Autism i Västa Sverige med att sprida upplysning om hur det är att vara annorlunda, dock utan att framställa det som något negativt, utan mer så att omvärlden blir intresserade av att lära sig mer om att förstå och underlätta det för personer med autism, Aspergers, damp, ADHD och dylsexi.

Trots att vi har haft framgångar med detta arbete märker jag ändå att vi har långt kvar innan kunskapens ljus jagat okunnighetens mörker på flykten.

Försök bemöta den som är oförstående inför din sons behov med information. Om du då ändå bemöts med oförståelse så är felet absolut inte ditt utan den som inte kan ta till sig din information. Stå på dig!


Om författaren

Författare:
Tommy Hagman

Om artikeln

Publicerad: 14 mar 2001 11:30

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: