sourze.se
Artikelbild

"Hans och hennes" - skitfilm i dubbel bemärkelse!

Filmen "Hans och hennes" hyllas i svensk dags- och kvällspress. Den sägs skildra landsbygden som den är, utan försköningar. Själv vet jag inte om jag sett en värre skitfilm.

För skitfilm är precis vad "Hans och hennes" är, och det i dubbel bemärkelse. Det finns inte en ren tröja i hela filmen, precis allting är snuskigt, äckligt. Dessutom är det så direkt uppenbart att vare sig regissör, manusförfattare eller skådespelare aldrig tidigare satt sin fot utanför Stockholms tullar.

Skitfilm är ordet!

Uppenbarligen har inte heller recensenterna som hyllat filmen varit utanför tunnelbaneområdet. Redan i inledningen av filmen går det åt pipsvängen. När en ko får juverinflammation då ser huvudrollsinnehavarna in i kameran och säger suckande att kon måste avlivas. Sedan tar de ut kon i skogen och skjuter henne med hagelbössan. Om alla kor som någon gång drabbades av juverinflammtion skulle skjutas hade vi snart inga kor kvar. Dessutom är dagens kor så märkta att de inte bara kan "försvinna".

I filmen har personerna på gården stora bekymmer om huruvida de ska göra den där jätteinvesteringen på en och en halv miljon kronor eller inte. En och en halv miljon kronor, jätteinvestering? Bertilsson i Alböke garvar säkert läppen av sig om han ser filmen. En och en halv miljon räcker knappt till att sätta ny dörr på lillstugan.

En som definitivt inte bör se filmen är miljö- och hälsoskyddschefen. Han skulle garanterat få blodstörtning om han finge se den vanvårdade gården. Finns inte en enda miljöinspektör som inte omedelbart skulle döma ut det så kallade lantbruket.

Enligt "Hans och hennes" tycks landsbygdslycka vara att få kärringen på smällen så att nån kan ta över gårn.
Det retar mig något enormt hur 08:orna framställer landsbygdens människor.

Kvinnan i filmen sniffar på två tröjor när hon ska göra sig fin. "Vilken tröja luktar minst", undrar hon. Om det är något som luktar skit så är det filmen!


Om författaren

Författare:
Peter Boström

Om artikeln

Publicerad: 12 mar 2001 13:59

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: