sourze.se

Läckert att döda moderater

Det är bra med åsiktsfrihet, eller?

Grammisgalan har fått utstå mycket kritik i massmedia. Den anses för tråkig, för kommersiell, för dålig etc. Allt detta kan nog vara sant och riktigt.

Dock anser en del krönikörer och recensenter att en av galans höjdpunkter var när en sångare som mottog sitt pris hotade att döda allasom kommer att rösta på moderaterna.

Jag inser att han förmodligen inte menade det. Jag inser att han förmodligen ville chockera lite grann och jag inser att han inte var nykter. Det är inte vad han sa som först och främst upprör mig.

Men att exempelvis Sourze egen Belinda i sin ledare den 19 februari tycker att det var roligt, är helt otroligt. Tycker Belinda med flera att det vore roligt om Arve hade sagt "Jag vill döda alla som tycker att bögar skall få finnas" eller "Jag vill döda alla som är för kvinnors rätt till lika lön."

Dessutom är ju inte hans uttalande så chockerande. Det är så där lagom radikalt och politiskt korrekt för att uppenbarligen passa vissa journalisters utvecklade sinne för humor.

På vår jord finns det många människor som kämpar och tyvärr dör för rätten att få ha åsiktsfrihet. Belinda, med flera, tycker kanske att det är något att skratta åt. Eller är detså att dom bara ville vara lite "häftiga".


Om författaren

Författare:
Peter Horal

Om artikeln

Publicerad: 22 feb 2001 17:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: