sourze.se

Wiklund är fortfarande min idol

När jag satt i TV-fåtöljen, del 7354.

Här om eftermiddagen satt jag och slötittade framför TV-n. Reklamavbrottet efter den hysteriskt tråkiga och töntiga sit-comen "Nanny", hade precis tagit slut. Och jag visste vad som väntade. Först skulle jag tvingas ja tvingas, eftersom jag inte har kabel kolla på TV4s mycket enerverande eftermiddagshallåaprogram "Kolla". Ni vet det där två unga hallåor turas om att förpesta Tv för oss eftermiddagstittare, med sina hemska röster som skulle få vem som helst som var mindre härdad än oss- att byta kanal. Sedan skulle det följa en såndär SF-serie som TV4 köpt in billigt från okänd ort. The Vistior hette den visst idag.

Programmet började i vanlig ordning, med en liten jingel där man hör en lite trudelutt och ser namnet kolla, flacka omkring i rutan.

Men till min mycket stora förvåning är det inte bara dagens hallåa som sitter i TV4-soffan. Sittande bredvid sig har hon nämligen, hör och häpna, Hans Wiklund!
Min första tanke var: vad fan gör han där? Jag trodde han var en "riktig" filmkritiker, inte en sådan som säljer ut sig till billiga TV4-program hur som helst. Jag var besviken helt enkelt.

Besvikelsen förbyttes dock snart i lättnad. Lättnad över att Hans Wiklund var den jag trodde att han varit, en man värld att respektera.

När han satt där visade han gång på gång vilken komplett nolla hallåan var- dessutom utan att hon märkte det. Han rättade hennes fel på ett mycket ironiskt maner och kryddade det hela med spridda små hånskratt.

Filmen som skulle recenseras idag hette "Festival". Hans Wiklund totalsågar naturligtvis filmen. Han gillar att göra sånt med filmer som är skit. Han svor nästan om den och då har det gått långt.

Och det är nu det roliga kommer. Festivals filmteams PR- ansvariga hade uppenbarligen inte väntat att filmen skulle bli sågad av Wiklund. Både för och efter "Kolla" visades nämligen den cirka halvminutlånga trailern/reklamfilmen från Festival. Total jävla ironi. Filmen förlorade förmodligen ett par hundratusen besökare i och med missen. Fruktansvärt kul att se.

Grattis till insatsen Hans. Du är en klippa!


Om författaren

Författare:
Björn Jönsson

Om artikeln

Publicerad: 18 feb 2001 00:48

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: