sourze.se

Buy buy beauty

Efter artikel av Fredrik Engström, Expressen 16 februari.

Öppet brev till Fredrik Engström, och Staffan Thorsell, Expressen, angående Pål Hollenders film
"Buy bye beauty".

Den artikel av Fredrik Engström i Expressen 16/2 är ju allt annat än upplysande, när den läses ger den en totalt ensidig bild av debatten som följde i programmet Folkhemmet, där Pål Hollender ju även fick en del ros för sin film om Lettland och Riga. Men att manipulera en tidningspublik så, ja det anser jag vara en stor skam.

Enligt Engström så skulle filminstitutets Göran Olsson inte ha betalat ut dom 300 000 kronor till filmen om han vetat att Hollender skulle använda pengarna till att köpa sex, men i debatten på TV 3 så ställdes Olsson mot väggen av tror det var Aschberg och svarade ungefär att det var "möjligt" att det hade ställt saken i en annan dager om han vetat mera i detalj vad filmen skulle handla om.

Kulturskribent Mats Gellerfelt som var ursinnig på Hollender i debatten och påstod att ingen av hans vänner eller bekanta hade någonsin köpt sex av kvinnor, jag ställer mig bara frågan, hur kan han veta det?

Vidare, Inger Segelström hade ju tyvärr totalt missuppfattat filmens budskap och hade ju inte alls i den studion att göra.

Vad man sedan tycker om filmen spelar ju egentligen ingen roll i sammanhanget, personligen tycker jag nog att Hollender verkligen lyckats med sitt budskap, och dom omtalade slutscenerna satte ju bara pricken över iet, man satte ju kaffet i halsen, och kände en avsky för vad vi i väst egentligen håller på med. Allt detta visste vi ju redan, men det är ju grejer som man helst av allt vill sopa under mattan, och blunda åt.


Om författaren

Författare:
Rolf Kjärsgård

Om artikeln

Publicerad: 18 feb 2001 15:14

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: