sourze.se
Artikelbild

USA - Allround Punchbag

I mitt ständiga utövande av den postjournalistiska metoden undersökande arrogans så tänkte jag beskriva vad som hände en lördagmorgon.

Det är lördag och jag drar till Systemet för att tjacka en flaska Pater att ha till fotbollen.

När jag kommer ner till Medborgarplatsen så är den belamrad med röda flaggor, palestinska flaggor.

Folkmängden på ett par hundra består av vanliga medborgare, nya vänstermänniskor rött hår, kängor och speed, gamla vänstermänniskor grått hår, fjällrävenpjäxor och puka samt människor som antingen vill likna dessa eller synas tillsammans med dessa eller bägge.

Det talas om den havererade fredprocessen som resulterat i ett blodigt inbördeskrig och som kostat massvis med människoliv. Det är demonstration.

Jag drar lite på mungipan och gläds åt det faktum att folk, påstådd högkonjunktur till trots, beger sig ut och vill nyttja sina rättigheter och ställa sig upp för ett förtryckt folk. Folk är tydligen inte för lata för att
protestera.

När jag är halvvägs genom torget så kommer en gammal slagdänga farandes och jag sätter nästan laxfrukosten i vrångstrupen: "Krossa USA-imperialismen!"

Varför dyker denna upp här? Vad har USA...? Har vi inte hört den förut...

Så sätter jag mig ned och tänker till och det hela blir självklart.

USA är det sista oheliga aggressions-kon vi har kvar nu.
Man ju alltid skrika krossa "Den djävla kapitalismen" men då kommer Pro-Persson typerna bryta sig ur massan med sina aktieportföljer eller stå kvar i skam och då blir
massan splittrad.

Man kan ju också återknyta till det palestinska ämnet, alltså det demonstrationen handlade om och prova:
"Krossa Israel och imperialismen" med då kommer Pro-Persson typerna och alla Ahlmarkers gå därifrån och vänta på nästa förintelsekonferens utan arabstater som deltagare eller stå kvar i skam och eftersom falangerna "krossa rasismen"-typerna och "flå rassarna" också deltar i dag så finns risk för jidder och då blir massan splittrad.

Dessutom kan allt bli stämplat som antisemitism och då ansluter Achmed Rahmi och då kan man lägga ned och då blir massan splittrad.

Man kan ju alltid skrika "hjälp Palestina, stöd Palestina" men vem skall göra det utan att på något sätt inte blanda in Clinton och då går Gudrun falangen och då blir massan splittrad.

Man behöver kanske inte skrika någonting alls men USA kan man alltid få in överallt. Vi kan titta på ett par exempel:
Scenario Irak: Djävla USA och er profithunger när det gäller oljepengar så rycker världs-polisen ut.

Scenario Bosnien/Kosovo: Jaha, var är USA och deras världs-polis? Nu rycker ni inte ut. Är det inte pengar inblandat ja då passar det inte.

Till slut engagerade sig USA i Balkan men då är det enligt Crister Lundgren bara för fortsatt expansion österut: Att installera maffiaekonomi i det icke-kriminella Serbien eller för att sno de zinktillgångar som finns i Kosovo.

Den som läser Fib Kulturfront eller går på Café 44 känner igen dessa konspiratoriska tongångar.

USA är en bekväm slagpåse ur alla synpunkter. Vänstern står splittrad som aldrig förr. Man sysslar med salongsradikalism och polerar gamla, breda nostalgiska floskler för att köra in i en så pass komplex fråga som Mellanöstern.

Massan hade helt apropå Mellanöstern och antiamerikanism kunnat ställa sig upp, bredda ämnet, och med det visa sin avsky mot det folkmord som pågår i Irak. Mordet genomföres just nu när du läser detta och saknar de symboliska taggtrådarna och schäferhundarna.

Folkmordet är auktoriserat av FN men uppbackat av USA och Storbritannien som är sanktionsfundamentalister och ständiga utövare av lutheranskt strafftänkande.

Redan 1995 så lade FN jordbruksorgan FAO fram siffror som antydde att 560 000 barn hade dött till följd av kemisk krigföring och brist på rent vatten.

Import av reservdelar till de av alliansen utslagna vattenreningsverken är förbjudet liksom kuvöser till barnavdelningarna på sjukhusen.

Men man är tyst. Kanske det är jobbigt att ta i, kanske Centralmakten sållar bort nyheterna.

Det kanske är större chans att få inträdde till etablissemanget om man är pro-palestiner. Sådant har fungerat förr när sådana uppfattningar var på modet.

Jag reser mig upp och tittar på han som skriker. och som han skriker: KROSSA USA IMPERIALISMEN!
Han bär Levisjeans.

Jag återvänder raskt till bolaget och köper en flaska till.

Exit Holmqvist


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 12 feb 2001 17:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: