sourze.se
Artikelbild

Veganer! Sluta missionera!

Felet med veganer är att de inte har upplevt verkligheten!

När jag som är född på tjugotalet och uppväxt på landsbygden med bönder som grannar, nu genom massmedia ser hur slaktdjur behandlas, trånga stior och bås, långa transporter med mera, så blir jag minst sagt upprörd.

Lönsamheten girigheten? har tagit överhanden, men förhoppningsvis så ger larmrapporterna en allvarlig varningssignal till vissa uppfödare och fodertillverkare.

Men skall vi därför sluta att äta kött? Nej! Jag minns hur jag på 30-talet hämtade spenvarm mjölk, som efter att ha silats, uppmättes av mjölkerskan bondhustrun i min bleckspann, som också sålde nyvärpta ägg till oss, plockade direkt ur redet. Allt vårt matavfall gick till denne bondes grisar, därigenom fick vi, vid den årliga julslakten, köpa en halv gris lite billigare och jag minns all den goda mat som mor tillagade, syltor, korv, fläskfärs med mera.

Bästa Veganer! Felet med er, är att ni aldrig upplevt verkligheten på landsbyggden och därför blivit så förverkligade, där ni sitter i era ombonade stadsmiljöer, att ni förfäras över slaktdjurs öde, dock finns vissa bland er som ej drar sig för att släppa ut höns och minkar i den så kallade "friheten".

Sluta därför upp med att "missionera" bland oss allätare, annars måste ni ju också utöka er missionsverksamhet till rovdjuren, genom att till exempel lära Afrikas lejon att äta savannens gräs.

Jag tänker nu äta det sista av julskinkan med stekt halländs grönkål och en bäsk, alltså både animaliska och vegetabiliska produkter!


Om författaren

Författare:
Ingmar Lindgren

Om artikeln

Publicerad: 06 feb 2001 13:54

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: