sourze.se
Artikelbild

Hos oss säger man förlåt

Jag är en tjej på 11 år som går i skolan i Göteborg. Många skolor säger att deras tjejer blir kallade saker och blir behandlade på ett annat sätt av killarna.

Men i min klass så behandlas vi tjejer som killarna är mot varandra.

Sen är det mycket om tjejer som bantar. Men i min klass håller vi tjejer inte på så, vi är nöjda med oss själva. Jag har nog aldrig hört att någon har sagt: Åhh, va är tjock eller jag är så ful. I min klass håller vi inte på så men i andra klasser finns det killar som säger grejor. När dom säger sånt så blir det så att små killar också börjar säga sådant.

Till exempel en gång när min kompis Maria var ute på skolgården så sa en liten kille i ettan hora till henne, när Maria sedan sa till vår lärare gick hon till den killen och pratade med honom och hans fröken. När killen hörde vad det var för något han hade sagt så började han gråta och sa förlåt till Maria.


Om författaren

Författare:
Felicia Jadbro

Om artikeln

Publicerad: 18 jan 2001 17:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: