sourze.se

Vi skall fortsätta blunda för fattigdomen

Kan tron flytta berg, då kan vi!

Jag skickar med en dikt som stämmer med dagen, men var gjord för över 100 år sedan, detta får helt enkelt inte förekomma i nutida samhälle.

Havet välte, stormen ven,
vågorna rullade asklikt grå.
"En man är vräkt över bord, kapten!"
Jaså.

"Ännu kan ni rädda hans liv, kapten!"
Havet välte, stormen ven.
"Ännu kan en lina den arme nå!"
Jaså.

Vågorna rullade asklikt grå.
"Nu sjönk han, nu syns han ej mer, kapten!"
Jaså.
Havet välte, stormen ven.

Gustaf Fröding: "Världens gång"
ur debutdiktsamlingen "Gitarr och dragharmonika" 1891.

110 år senare verkar denna dikt hitta hem i dagens samhälle!

Fler människor far illa i dag jämfört med för 10 år sedan. Unga ensamstående mammor och invandrare är förlorare trots den ekonomiska återhämtningen i slutet av 90-talet.

Detta framgår av det välfärdsbokslut över 90-talet som har överlämnats till socialminister Lars Engqvist.

Bokslutet som presenterades på DN:s debattsida, ska vägleda regeringens socialpolitik de kommande 10 åren. Forskarna konstaterar bland annat att en allt större andel av befolkningen har fått ekonomiska problem och att det psykiska välbefinnandet har försämrats.

Enligt min mening, och enligt en ny undersökning som Aftonbladet har gjort och redovisat de senaste dagarna innefattats PENSIONÄRERNA i detta bokslut. Dom som har byggt upp detta vackra land för oss, denna bild bränner sig in i ens medvetande

Enligt det som har kommit fram och folk har läst i tidningar de senaste dagarna, anser jag att det är dags att göra något radikalt för dessa människor. Ett av det värsta som kan hända en familj är att behöva smyga i skydd av mörkret till Frälsningsarmén eller Statsmissionen för att få mat för dagen, och förlora sitt hem, det vet alla. Därför undrar jag om är inte dags att starta en insamling av pengar för att försöka hindra detta?

På det viset kan vi minska kostnader i vårt samhälle i stället för att öka dom. Enligt artikel i GP den 16 december kommer det fram att socialtjänsten har börjat skicka folk till Frälsningsarmén och Statsmissionen för att få hjälp, det talar sitt tydliga språk om hur illa ställt det är. Vi kan inte blunda längre för denna dystra sanning.

Att behöva leva av 12 kr pr/dag är skrämmande. Ett
annat exempel är att en dam på 72 år behöver att äta
upp resten av maten som hennes mor på 92 år får från
hemtjänsten och inte klarar av att äta upp själv,
detta gör dottern för att överleva!Källa Aftonbladet

Kallar vi detta "VÄRDIGHET"?

Deras pension höjdes med 100 kronor i månaden, men samtidigt ökade skatten med 142 kronor så efter höjningen låg de minus 42 kronor, ni borde SKÄMMAS eller tror ni att folk är dumma?

För det andra, anser jag också att alla är värda en andra, även den tredje chans i livet! Jag anser att oavsett hur skulder hos folk har tillkommit, att det är vår skyldighet att försöka återställa så många individer som möjligt utan att göra de till ett social fall först, som troligen kostar samhället mer än de verkar ha råd med, enligt alla artiklar man har läst och sett på TV.

KAN TRON FLYTTA BERG, DÅ KAN VI!
ismanseyahoo.se

Högaktningsfullt


Om författaren

Författare:
Baldur Bjarnason

Om artikeln

Publicerad: 13 jan 2001 14:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: