sourze.se
Artikelbild

Bröst betyder saker vi som bär dem inte förstår

Vi såg på "Baywatch" häromdagen och en god vän lade fram en tes. Den lyder som följer:
Stora bröst styr världen.
Vi var bittra bägge två.
För vi visste att bevisen fanns överallt.

1. Jenny Jones show, 1999. Programmet hette "Du kallade mig planka i high school - vänta tills du får se min nya kropp!" och jag satt klistrad framför teven.
Tiffani hade bjudit ut Josh en gång i high school. Den gången skrattade han henne i ansiktet, log menande mot sina footballkompisar och fnös: "Sällan, plankan."

Tio år senare. Tiffani har permanentat hår men är fortfarande besatt av hämnd. Hon har sparat pengar, och dem tar hon till en plastikkirurg som förvandlar Tiffanis a-kupor till d-kupor. Nu är det hennes tur att skina. Och nu sitter Josh i Jenny Jones soffa och påstår att han inte ens kommer ihåg en tanig flicka som han kallade planka.

Tiffani går in på scenen i urringad tröja och svänger med kroppen till publikens jubelrop: "You go, girl!" Själv skriker hon "Tro inte att du får någon andra chans!" rösttyp: vit-flicka-vill-låta-svart. Josh sväljer. För han kommer ju inte ihåg Tiffani och vill inte alls gå ut med henne.
- Du ser... bra ut, säger han sedan, mest för att ha något att säga.
Och Tiffani är lycklig. Efter tio år har hon fått sin revansch. Att hon arbetar som framgångsrik dataprogrammerare är inget som nämns.

2. Jag har träffat två av de allra största. Bihanget bakom heter Victoria Silvstedt. Hon var tjugotvå år, men 90 procent av hennes bröst hade precis firat ettårsdag. Hon hade skyhöga klackar och när jag stod bredvid henne var hennes byst i min ögonhöjd. Jag stod en halvmeter bort för att inte bli nedklubbad. Brösten pekade åt alla möjliga onaturliga håll och kunde lätt ha petat ut Victorias egna ögon. Det såg sanslöst konstigt ut.

Men själv kände jag mig hopplöst platt och under kvällens lopp var det både två och tre tjejer om diskuterade priserna för silikoninlägg inne på damtoaletten. "Säkert tjufem papp, men det är det fan värt att slippa behöva puta varenda gång man ligger med någon." Och när Victoria ställt sig i baren blev det upplopp. Pocketkameror flög och slagsmålen anades bakom varje stol. Beatleshysterin kändes relativ. Jag gick hem.

3. Ett bussminne, Lövsta-Centrum. Bakom mig satt två målbrottskungar och lät ungefär som en sketch Killinggänget skriver i sina drömmar. Killarna diskuterade en tjej i klassen.
- Faaaaan, hon är ju skitduktig på fotboll. OCH så har hon typ: inga tuttar. Klart hon är lesbisk.
Självklart.
Bröst betyder saker vi som bär på dem inte förstår. Ta min vän Lisa till exempel, tokan har ingen aning om vad hon provocerar fram. Hon är kurvig, och när vi skulle gå på fin fest hade hon för en gångs skull klänning på sig. Den var inte utmanande, inte kort, inte särskilt urringad. Bara snygg.

Men tre timmar senare ville hon gå hem. Då hade en kille flera gånger i rad kommit fram och klämt henne på brösten. Han gjorde henne så paff att hon inte fann sig att slå honom. Han stod nämligen kvar och log efter varje kläm och trodde att hon skulle bli imponerad av hans finstilade invit och bjuda honom hem på te med dopp på en gång.
Det gjorde inte Lisa. Hon förstod ingenting och frågade vad i helvete han höll på med.
Killen själv förstod inte mer han:
- Men varför klär du dig sådär om du inte vill att sånt här ska hända?
Nästa fest vi gick på hade Lisa polotröja.

På allvar känner jag till killar som tar det för ett vetenskapligt faktum att tjejer med stora bröst är mer sexintresserade än andra. På allvar blev Tiffani lycklig av sina nya stora vänner och på allvar pytsar Mariah Carey i extra fyllning för tredje gången. Tonåringar som Britney Spears och Christina Aguilera känner att de också måste göra det. Stora ögon och sångröst ger ingen MTV Music Award.
Och tydligen visste ju alla utom jag redan till handboken.
"Stora bröst: sexsugen, små bröst: lesbisk/kulturell" står det i den. Enligt Baywatch simmar storbystade tjejer även bättre än andra, och ibland hoppar de runt i slow motion på stadspromenader.

Och tjejen, om du känner dig heterosexuell även fast du har små bröst kan du ju alltid hälla i lite silikon. Kom sedan inte och säg att du inte har valmöjligheter.


Om författaren

Författare:
Annika Norlin

Om artikeln

Publicerad: 04 jan 2001 17:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: