Medvetandets orientering

Showing page 2 of 2: 1  2
Inlägg #21: Postat: 2012-10-09 13:20:00
Jan Brunnegård
Vilka är Ni som tillhör den goda sidan, hur många är ni, var samlas ni, vad gör ni KONKRET PRAKTISKT för gott? Jag frågade HUMANISTERNA en gång om de gjorde något annat än pratade o skrev? Nej de hade inget praktiskt människovänligt på gång.Det var inte deras uppgift sa de.Men i fullt krig mot praktisk lagda kyrkor.SOM har massor att erbjuda folk - för folket är kyrkan!
Inlägg #22: Postat: 2012-10-09 14:03:00
Leif Erlingsson
Jan Brunnegård, det hände sig en fredagsmorgon att de som ville följa den gnostiska stigen och guds bud, till skillnad mot den judiska idén om världsherravälde, just var kända till namn, antal och var de samlades.  Samt vad de gjorde för gott.  Inte förrän i vår tid håller denna sida på att hämta sig från den utrensning och de blodbad som resulterade av att din sida hade denna information.  Jag skriver din sida, för du har själv visat vad du känner inför de gnostiska evangelierna, här på Sourze.  Som du vet kan jag ge exakta referenser till vad du har skrivit.  Det kända blodbadet fredagen den 13 oktober 1307 var en del i ett större skeende av utrensning av katarerna genom inkvisitionen.  Vann gjorde maktens kyrka, den du i alla dina ageranden har försvarat samtidigt som du hävdar att du inte gillar maktkyrkor.  Det sker oerhört stora ting och jag har återkommande länkat till det, men allt gott jag länkar till förkastas och bespottas av din sida, så den här gången får du inget.
Inlägg #23: Postat: 2012-10-09 14:46:00
oscar: berven
Bizon #15 vi kan gott byta ett ord i meningen. –Why do we grow wheat?

Leif; de gamla kunskaperna och erfarenheterna skall ju inte slängas på tipp, men de får heller inte bli riktmärke och styrning hur vi ska tänka. Alltså den sanna vetenskaparen ska ju skapa nytt, annars blir det det bara ny lack på samma bilindustri. Inte mycket sann kreativitet alls. Det gamla får gärna verka som inspiration, men eg ingenting mer.

”combinatory play” ska Einstein ha kallat sin kreativa process. Påminner om mitt tänk om treenigheten Länk: wik.inormous.net och vad trivium Länk: triviumeducation.com talar om.

Stubblefield, Bedini, Townsend Brown, Tesla, Planck mfl tror jag alla förvisso hade sina hyllmeter med referens ... men de använde det som språngbräda till något icke referensbart –novelty
Inlägg #24: Postat: 2012-10-09 14:58:00
Leif Erlingsson
Till övriga läsare, vad är den mörka sidan, vad är gud och vad är som nämnt av mig i annan tråd extradimensionella individer som ges kraft och makt - samt ger kraft och makt i retur - av och till sina dyrkare?Något blir mörkt då det avskärmas från ljuset.  Separeras från gud, där med gud avses det oändliga allmedvetandet.  Det intelligenta oändliga antalet universum.  Det som avskärmas är medvetandet.  Genom avskärmningen uppstår ett oändligt antal individuella själar - själar som är det som ger liv till våra fysiska kroppar.Den mörka sidan vill helt avskärma våra medvetanden från ljuset, göra oss mörka.  Detta för att de vill ha levande slavar.  De kan inte skapa dessa utan själar/medvetanden, så därför försöker de avskärma våra medvetanden.  Det är det mörka projektet.  Att ta ifrån oss vår fria vilja.  Att fullständigt styra oss.  Vi ska inte tänka själva.  Och vi ska absolut inte ha egen gudskontakt.  Vi ska bli robotmedvetanden.  Lidandet på jorden är till för att vi ska splittra våra medvetanden och fly in i falskt medvetande, där vi ska framleva våra dagar såsom levande döda.Så småningom ska också religionerna, som hittills används som verktyg i denna process, tas bort.  För de talar om guds medvetande.  Det ska vi glömma.  Vi ska glömma ljuset.  För annars kan vi fly till gud.  Det finns en förvirring om vad gud är.  Det finns en falsk krävande gud som om man inte följer den individen blint - blind lydnad - så blir man dödad på fläcken.  En gud som kräver total underkastelse.  Slaveri.  De som dyrkar denne extradimensionelle individ inser inte att den verkliga guds medvetande är oändligt, det oändliga allmedvetandet.  Det intelligenta oändliga antalet universum.Det går att vara en individ - viss separation - samtidigt med att man står i telepatisk kontakt med resten av alltet.  Många telepatiska budskap som mottas säger att det är det normala, i universum.  Låt oss också bli normala!
Inlägg #25: Postat: 2012-10-09 15:04:00
Leif Erlingsson
oscar: berven #23, instämmer helt.
Inlägg #26: Postat: 2012-10-09 15:29:00
Leif E Ström
#24 Leif, ursäkta du ställde en fråga gällande livets mörka färgnyans. "Vad är det mörka lokliserat?" men sen villade du bort åtminstone undertecknad, då du de facto påvisar att din färgpalett gällande livets nyanser inte alls bara består av svart och vitt. Detta att "andra inte vill att vi skall tänka själva", kan inte gälla dig Leif. Jag får ibland uppfattningen att även du vill styra våra tankar. Har jag missat kompassriktningen?
Inlägg #27: Postat: 2012-10-09 15:49:00
oscar: berven
Jan Brunnegård, det är sannerligen svårt att finna goda praktiker, de som lever som de lär. Man får rannsaka sig själv här ... själv tänkte jag bygga earth batteries för att kicka igång migsjälv nu så fort som verkstaden oxo kommer igång.

fö Intelligens vis-à-vis AI, på svenska: Länk: wik.inormous.net
Inlägg #28: Postat: 2012-10-09 16:24:00
Bizon
Brunne - det är bara en liten del av "folket" som räknar sej som "kyrkan", merparten åker bara liknöjt med.
Vi har ju talat om detta tidigare och du stödjer din uppfattning om att evangelierna har en större del av mänskligheten med sej - men även i en liten kyrka är det endast ett fåtal aktiva som tror sej göra det "goda" - i större församlingar är det procentuellt ännu färre.

Den judisktkristna grenen ska och kommer att dö ut - islam kommer i sinom tid att gå samma väg ju förr dess bättre - för tyvärr Jan dessa religiösa maktsamfund förorsakar mer ont än gott.
Inlägg #29: Postat: 2012-10-09 17:20:00
Leif Erlingsson
Leif E Ström, en superviktig princip är The mapmakers baseline of history.  Den som definierar kartan skapar möjlighet att tolka det som finns på kartan.  "Finns inte på kartan" säger man ju om sånt man inte kan föreställa sig...  Att därför skissa nya kartskisser är ett jätteviktigt arbete för att hjälpa alla, inkl. en själv alltså, att kunna tänka i nya banor.Min personliga ambition är att kasta mentala skiftnycklar i den moderna inkvisitionens/desinformationens agenda, att i positiv mening sätta spin på den.  En spindoctor inte för särintressen utan för allas bästa.  Så i sådan mening styr jag tankar.  I avsikt att visa på nya sätt att tänka och tolka.Ytterst är detta ett kosmiskt drama där vi själva valt våra roller.  Må vi spela väl!
Inlägg #30: Postat: 2012-10-09 18:30:00
Jan Brunnegård
leif 29 / Lycka till med det som jag inte begriper!
Inlägg #31: Postat: 2012-10-09 18:35:00
Jan Brunnegård
leif 22/ Citat// blodbadet fredagen den 13 oktober 1307 var en del i ett större skeende av utrensning av katarerna genom inkvisitionen// Vill bara meddela att jag har inte ngt ansvar för den händelsen och hela mitt liv upplevt katolska kyrkan som bland det uslaste på jorden. Klev ur den lokala maktkyrkan det år jag blev myndig. Har tillhört den lilla maktlösa missionshusvärlden på landsbygden. Går till någon Missionskyrka en gång i månaden om jag råkar vara frisk en söndag.Sitter på sista bänken.
Inlägg #32: Postat: 2012-10-09 18:41:00
Leif E Ström
Herr Erlingsson, känns det till att just "Mått-Johans" skiftnyckel var den som fick fart på världens största löpande band, vilken bara skapade en produkt och en färgnyans? Tro inte att jag föraktar utveckling och ny teknik, jag har precis som Luther King Jr, en dröm. Tänk att en gång i framtiden se ett universiellt verktyg signerat Erlingsson, som inte skruvar det som är löst, utan fäster det som garanterar en hållbar verklighet.
Inlägg #33: Postat: 2012-10-09 18:44:00
Jan Brunnegård
BIZON 28/ Du som brukar tala i klartext ibland. Är svenska folkets medlemsskap i Sv Kyrkan , numera frivilligt och kostsamt, bara en bluff, en livslögn eller likande?.I gamla bondebygder är anslutningen fortfarande ca 90 men den minskar starkt där det bor mest ungdomar. För de ansluts inte automatiskt längre.Kan du acceptera begreppet "kulturkristen"? Det finns judar som säger att de inte är troende men noga med sedvänjorna. De är alltså Kult eller kulturjudar!
Inlägg #34: Postat: 2012-10-09 18:46:00
Jan Brunnegård
Ström 32 /KUL o tänkvärt formulerat!
Inlägg #35: Postat: 2012-10-09 18:55:00
Leif E Ström
Brunnegård, du som måttligt religiös och med oftast sansad bedömning, jag har även en önskan om dina reflektioner på mitt "lilla" nyskapade ämne gällande obalansen i vår mediabevakning. Får jag lov att bjuda upp?
Inlägg #36: Postat: 2012-10-09 19:04:00
Leif Erlingsson
Jan Brunnegård #30, #31, Du spelar iallafall din roll väl.Leif E Ström #32, Tack, dock ska inte jag göra allt själv.  Jag är bara en av "slyröjarna".  T.ex. så görs vad jag kan förstå banbrytande arbete av Iran med Mehran T. Keshes teknologi.  Och många andra arbetar praktiskt för en fantastisk framtid.Tyvärr har den moderna inkvisitionen röjt mången praktiker ur vägen.  Därför behövs mitt och andra ljusarbetares arbete.  Så praktiker kan få skydd genom allmänhetens kunskap, så den moderna inkvisitionen inte ostört kan röja dem ur vägen.  Du kan jämföra mitt arbete med samurajens, som skyddar bönderna så de kan producera på sina åkrar.  Båda är lika viktiga, ingen klarar sig utan de andre.  Tyvärr har dagens "bönder" i liknelsen ännu inte fattat detta.
Inlägg #37: Postat: 2012-10-09 19:11:00
Leif Erlingsson
Måste korrigera mig själv.  Liknelsens "bönder" är ju praktikerna.  De förstår.  De som inte förstår är allmänheten!
Inlägg #38: Postat: 2012-10-09 20:03:00
Bizon
Jan ##
Du ställer frågan till mej om medlemskapet i sv-kyrk bara är en bluff eller livslögn - ja man kan ju undra.
För de konservativa är det nog mest bara något som hänger med tämligen oreflekterat - man föreställer sej bröllop och dop och begravningar på traditionella vis.

Människor som gör medvetna val och ser lite längre än vad dogmerna statuerar går sannolikt ur sv-kyrk och ansluter sej sannolikt inte till andra religiösa falanger.
Därmed inte sagt att dom behöver vara ateister eller agnostiker - dom kanske bara föreställer sej att en verklig gud knappast kan känna sej särskilt smickrad av dylika hierarkiskt organiserade maktapparater som judisk, kristen eller islamsk trosorganisation innebär.

Men mest tror jag att det är slentrian det handlar om - föräldrar som tror på något för över detta till sina barn - så rullar det på.

Gamla bondebygder är väl mer att betrakta som avfolkningbygder och det är klart att den åldrande spillra som fortfarande håller sej på benen så pass att dom inte förpassas till tätortens ålderdomshem dom behåller säkert sin tro som säkert i vissa fall kan accentueras då slutet närmar sej.

Att den minskar där det mest bor ungdomar är ju inte så underligt - dom växer upp i en sekulariserad värld där tänkande och reflekterande människor i dag vågar ifrågasätta - det vågade man inte förr.

Jag har ingen svårighet att acceptera begreppet "kulturkristen" - det är väl det jag talar om - alltså slentrianen, man gör som de andra i kulturen - men utan patos och brinnande engagemang så som människor har kunnat känna inför religiösa frågor.

Ja att det även finns "bekvämlighetskristna" som liksom kulturjudarna säger att de inte är troende, men noga med högtiderna - särskilt jul - påsken är det inte så många som riktigt vet vad den handlar om mer än korsfästelsen - men den är ju inte mycket att fira - men vad påskalammet står för och att det ursprungligen är en judisk tradition vet man inte.

Jga skulle nog inte känna mej så bekväm med tittulaturen att vara kulturjude eller kulturkristen. De där med religiös tillhörighet är dessbättre på väg att bli tämligen urvattnat - tänk dej en värld med människor fria från religiösa infektioner.
Inlägg #39: Postat: 2012-10-09 21:30:00
jan Brunnegård
Bizon 38 / jag är mkt glad över att du tog dig tid o ork att rätt noga svara på dessa svåra frågor. Jag accepterar nog det mesta.Men tar mig väl en funderare om jag kan komma med ngt vettigt. Jag menar att bara starkt troende föräldrar kan överföra detta på vissa av sina barn.Slentriantroende har nog inget arv att ge vidare. Men kanske annat andligt arv. Som Humanism. Inget dåligt byte i så fall.
Inlägg #40: Postat: 2012-10-09 21:32:00
jan Brunnegård
STRÖM Jag ska titta på din Obalans...
Showing page 2 of 2: 1  2
Laddar...