Inger Olsson |
Gelatinblad, av "svinavfall", är gammalt. Det är väl inget fel med att använda det som redan finns å naturlig väg? Det binder samman många goda rätter, t ex pannacotta. Mums. Karmin E120 används inom all livsmedelsindustri, mediciner o kosmetika. Det är en speciell lus, honornas blod, som detta röda färgämne utvinns ur. Visst kan de mosas hela också. Jag har för mig att i USA är det, i livsmedelsindustrin, inte tillåtet att "mosa" dem hela utan bara utvinna blod ur lössen. Orsaken till det skulle gälla risk för att överföra t ex salmonella... Så det är inte bara godis du får sluta med? Vad gäller råttor vet jag inte var du har fått det ifrån.
|
Leif-Arne |
I Norge säljes blåst svinsvål ungefär som chips, uppskattat av många, själv tycker jag själva hudkanten blir lite för seg. Däremot så är myror rätt gott, de smakar lite syrligt och knastrar mellan tänderna. Barkborrelarver är också goda om man först biter av huvudet, och äter bakdelen, smakar lite åt retsina.
|