sourze.se

Barn i krig ska få gå i skolan

I flera länder kan barn inte gå i skolan pågrund av krig tex Syrien som det skrivs om en hel del i tidningar och har väckt både rädsla och oro men också engagemang . Barn som inte får gå i skolan har ingen framtid skolan är en människas framtid.

Över 58 miljoner barn går inte i skolan och drygt hälften av dessa barn är flickor. Det finns många anledningar till att så många barn inte går i skolan en av dem är pågrund av fattigdom det kostar pengar att gå i skolan vilket är emot barnkonventionen, graviditet i tidig ålder för att de har blivit bortgifta eller våldtagna. Hemskt nog så vill inte föräldrar att deras döttrar ska gå lång sträcka till skolan för att de ska bli våldtagna och bortförda på gatan. Om flera barn gick i skolan skulle bristen på lärare inte existera som det tyvärr gör just nu. Nu finns det en insamling för att ändra på allt det här som heter musikhjälpen.se det de samlar in pengar för att hjälpa barn i krig som inte får gå i skola på grund av våldet. Dem är live dygnet runt 144 timmar en gång om året där dom spelar musik och man kan ringa och skänka pengar till dessa barn.


Om författaren

Författare:
Leila Johansson

Om artikeln

Publicerad: 15 dec 2016 21:24

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Länkar

Musikhjälpen.se

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: