sourze.se

Alla har rätt till utbildning!

Varför får inte alla barn gå i skolan?
Alla barn har inte samma rättigheter som du.
Just nu i Syrien så får inte barnen gå i skolan pågrund av att det inte är säkert, det kostar för mycket för många familjer och det är många skolor som har blivit sönder bombade

I Syrien har en stor beväpnad konflikt pågått i många år. Idag så är det ett inbördes krig mellan IS och dem som styr i Syrien. Alla har rätt till utbildning. Det ska inte spela nån roll vem du är eller vart du lever i världen. Alla människor ska ändå ha samma rättigheter. Hur kommer det sig att vi svenskar får gå i skolan och syrierna inte. I dem mänskliga rättigheterna så står det att alla har rätt till en utbildning. Så varför ska dem mänskliga rättigheterna ändras bara för att det är krig? Det har väl ingen betydelse. De civila har inget med konflikten att göra. De ska inte drabbas bara för att dem råkar bo på det stället i världen. Barnkonventionen bryter dem mot det står att alla barn ska ha rätt att gå i skolan. Om ingen i världen skulle gå i skolan och lära sig saker. Då skulle det inte finnas jobb det skulle inte finnas någonting. Vi människor är beroende av varandra. Du skulle inte ha ett hus. För vem skulle bygga huset åt dig. Samhället skulle inte fungera. Barnen har ingen framtid om dem inte har en utbildning. Inget jobb vill anställa en outbildad människa. Och om den inte har ett jobb så tjänar de inga pengar och då kan han/hon inte köpa mat och det slutar ned att han/hon dör. Jag tycker att det är fel att alla inte har samma rättigheter som jag har, att barnen i Syrien inte har rätt till en utbildning. Vad gör mig så mycket bättre än dem? Varför har jag mer rättigheter bara för att jag bor i Sverige? Alla världens barn borde ha samma rättigheter ingen är bättre än nån annan så låt oss då ha samma rättigheter. Var och en kan göra skillnad i år så har musikhjälpen temat "barn i krig har rätt att gå i skolan" och varje person kan göra skillnad du kan göra som så litet att skänka lite pengar till musikhjälpen. Nej alla kanske inte har råd att skänka så mycket som andra har men 20kr det räcker då har ändå du hjälp till. Det här är viktigt skänk pengar till dem som har det sämre än du. För att dem ska få en utbildning och en framtid. Du kan vara med och göra skillnad.


Om författaren
Om artikeln

Publicerad: 13 dec 2016 22:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: