sourze.se

Flyktingkaoset i Sverige är det bästa som hänt på mycket länge

"Snart kan svenskarna fira jul som vanligt med överkonsumtion. Vi kan känna oss trygga med flyktingsituationen. Under de närmaste två åren har vi en rimlig chans att ta hand om alla de som kommit hit i år på allra bästa sätt och inordna dom i samhällsgemenskapen."

Svenskarna är ju kända för att vara rätt tröga och upprörs inte i första taget av nånting. Sen andra världskriget är det väl bara Palmemordet som upprört sinnena. Men frågan är om inte de senaste månadernas ström av asylsökanden har satt fart på svenskarna. Eller är det en falsk bild av verkligheten? Jag var i Malmö för en månad sen och såg bara ett par flyktingar. Och efter ett besök i Stockholm förra helgen så märktes ingenting. Allt var som vanligt dvs stress och konsumtion. Mest är folk intresserade av sina smartphones. Om nu svenskarna i gemen är lika coola som vanligt så är det desto mer fart på alla ansvariga personer och myndigheter. Här kan man tala om det mest omvälvande i landet på 70 år. Det är extra rörigt i regeringen och deras departement. Och i de olika politiska partierna är det också oroligt. Nu kan man inte sitta och såsa utan måste hela tiden ta ställning allt eftersom utvecklingen förändras. Och i alla samhällsfunktioner är det också full aktivitet. Migrationsverket, polismyndigheterna, i skolor och de sociala myndigheterna. Det är tveksamt om man ens hinner äta av de sedvanliga julborden. När strömmen av asylsökande har minskat till normal nivå så finns det många nyttiga lärdomar att dra nytta av. Fast den nyttigaste lärdomen är nog den att nåt liknande inte kommer att hända igen.

Nu är det så att den viktigaste personen i europeisk flyktingpolitik just nu är Morgan Johansson. Det är han som personifierar det nästan totala stoppet av flyktingar. Övriga länder kommer att följa Sveriges linje med betydligt hårdare tag, dvs ordning och reda. Och han har nästan totalt stöd av svenskarna. Visserligen tycker vi synd om alla dessa som flytt från krig och elände. Men att 18 unga marockaner kan gömma sig i ett ödehus utanför samhällets kontroll, det gillar vi inte. Samhället ska ha full kontroll över sina medborgare. Det har vi inget emot, för vi vet att samhället ställer upp för oss när vi får det lite knepigt.

Det är alltså snart slut på flyktingströmmen nu när kontrollen stramas åt högst betydligt. Nu kan man inte åka som Tjatte, Fnatte och Knatte på färjorna från Balticum. Nu är slut på kastandet av identitetshandlingar och slut på förfalskade pass. Kaoset i Europa kommer att få stora och positiva återverkningar. Europa kan tacka sin lyckliga stjärna att vi har Medelhavet som snart kommer att bli ett effektivt stopp för flyktingar. Och vid gränsen mot Turkiet är det också snart stopp och belägg. Europa kan inte lösa Asiens och Afrikas problem. De måste själva lösa sina befolkningsproblem, sina inbördes konflikter och alla kommande miljökatastrofer.

Vi kan alltså snart se slutet på kaoset i Sverige. I går visade man upp tältlägret i Revinge. Det kommer troligen inte att användas. Tälten kommer att göra större nytta i Jordanien och Turkiet. Så roligt är det förstås inte att bo i tält, mer som förvaring såg det ut. Jag blev utlokaliserad 1959 från P7 i Ystad till Revinge. Nog är det lättare att ligga i tält som lumpargubbe än som flykting. Snuskburken och latringropen var uthärdliga. Värre då när nån öppnade en surströmmingsburk i tältet.

Snart kan svenskarna fira jul som vanligt med överkonsumtion. Vi kan känna oss trygga med flyktingsituationen. Under de närmaste två åren har vi en rimlig chans att ta hand om alla de som kommit hit i år på allra bästa sätt och inordna dom i samhällsgemenskapen. 


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 11 dec 2015 12:46

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: