sourze.se

Det måste vara roligt att gå till skolan

"Nu har äntligen resultaten från förra årets kunskapsolympiad i Pisa kommit. Och som väntat hänger vi inte riktigt med i svängarna..."

Nu har äntligen resultaten från förra årets kunskapsolympiad i Pisa kommit. Och som väntat hänger vi inte riktigt med i svängarna. Kanske har vi koncentrerat oss för mycket på att skapa ett välmåendesamhälle i stället för att rota i informations- och kunskapssoporna. Nu kommer det att bli pajkastning på högsta politiska nivå om orsaken till vår stadigt nedåtgående trend. Sosseledaren pratade genast om att det gäller att hänga med i konkurrensen. Nu är det så att det inte är några socialister som styr här i världen. Det är i stället Marknaden, och då är det helt fel att vara närsynt. Har vi inte svenska studenter som vill gå på toppfart hela tiden så kan vi hämta dom i Sydkorea och Japan i stället och dränera deras överflöd av korvstoppade studenter, och då kan vi svenskar med fördel pyssla med annat, t ex dela ut Nobelpris till de duktigaste. Vi är ju så försynta av oss så vi vill inte visa oss vara bäst i klassen. Även om vi tycker det innerst inne.

Anledningen till svenska elever får sämre resultat beror förstås på att så många haft mössan nerdragen över öronen och inte uppmärksammat vad läraren haft för visdomsord att säga. En annan orsak är spelmarknaden, är inte Sverige världsledande på det området? Och för att spela så behöver man inte kunna läsa, och det är det väl si och så med på vissa håll, och då har man inte begripit frågorna som Pisamannen ställt i proven. Men det är inte hela världen, är man bara 15 år så har man kanske 85 år på sig att fördjupa sig i kunskapens värld, så att man till slut är fullärd när man trillar av stolen.

Det där med att stressa fram kunskaperna är ju helt fördärvligt och borde förbjudas i lag. Det är på tiden att det blir lugn och ro i skolan. Det måste vara roligt att gå till skolan. Det skulle vara en revolution och en stor förändring sen min tid. Då kändes min skolväg som om jag var på väg till min egen avrättning.
 


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 04 dec 2013 09:45

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: