sourze.se

Opinionsmätningar är rena skojet!

"Att dela ut betyg på politiker är helt befängt. Det är väl ingen som kan veta hur de är i själva verket. Köper man en lagom invecklad maskin så kan man läsa i instruktionsboken hur den fungerar. Men det finns inga manualer för våra folkvalda."

Nu har det kommit en ny opinionsundersökning på vad folk tycker om våra politiska ledare. Och genast ska det kommenteras och dras slutsatser. Precis om om det vore konståkning så ska det delas ut betyg. Det hela är mycket sjukt och borde förbjudas. Men nu är det så att politik har omvandlats till spektakel .Och det spektaklet regisseras av massmedia, som hela tiden måste hålla den politiska grytan kokande. Politikerna får inte en lugn stund så att kan jobba långsiktigt. För de måste ju hela tiden spela med i det här skojeriet.

Att dela ut betyg på politiker är helt befängt. Det är väl ingen som kan veta hur de är i själva verket. Köper man en lagom invecklad maskin så kan man läsa i instruktionsboken hur den fungerar. Men det finns inga manualer för våra folkvalda. Vad man däremot vet att ingen är vad han eller hon synes vara. Den där Göran Hägglund är kanske en skenhelig typ som behagar skämta med svenska folket. Och Jimmie Åkesson är kanske innerst inne en ytterst sympatisk person som vill alla väl, oavsett om de är röda, vita, gula eller svarta i skinnet. Och vad ska man tro om den där Reinfeldt? Han är kanske också i skojarbranschen! Det där med att folk ska jobba som galningar så att de inte orkar tänka ,det är nog bara en ploj. Även han har insett att livet är så kort så att det gäller att börja arbeta så sent som möjligt. Och att vi som lever nu inte får jobba för mycket, för då får kommande generationer alldeles för lite att göra.

Att vara statsminister tar säkert inte Fredrik Reinfeldt heller på alltför stort allvar. Han är ju väl bevandrad i Shakespears dramer. Där är politik ett spektakel som alltid slutar i intet.

En skugga blott som går och går är Reinfeldt
en ömklig gycklare som mödar sig
och fjäskar ut sin stund i politiken
och sen ej mer hörs av.
Det är en saga
berättad av en dåre
full av fjäsk och tomma ord
som ingenting betyder.
 


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 05 nov 2013 01:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: