sourze.se
Foto: Flickr/The U.S. Army (CC 2.0)

Foto: Flickr/The U.S. Army (CC 2.0) 

Män är djur

"Vad är det som får män att ställa upp och klampa iväg mot en påstådd fiende och ledas av en indolent vrålapa med gyllene symboler på axlarna?"

Män är djur, sade ROKS-aktivisten Irene von Wachenfeldt, häromåret till en intervjuare, rakt in i mikrofonen och med klar blick mot kameran. ROKS är en förkortning som står för "Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige".

De flesta som såg och hörde på blev ganska irriterade. Även de kvinnor som inte känner för att ha några andra husdjur än de vanliga, jamande eller skällande, i sitt hem. Många män smickrades förstås av epitetet "vandrande dildo".

Här ett av de mest diskuterade inslagen i våra media förra året:Den lilla filmen skapar dock en del tankar hos betraktaren. Sanningshalten i yttrandet förefaller vara ganska hög. Den mänskliga anknytningen måste ifrågasättas hos dem som bombar sönder trivsamma inbodda stadskärnor och dess befolkning. Flertusenåriga konstföremål och oersättliga byggnadsverk förvandlas med en skräll till grus. Att helt ignorera att tusentals barn irrar omkring hungriga utan hem, utan föräldrar kräver nog en rent djurisk  inställning till omvärlden. Män ställer upp på sådant. Det gör aldrig kvinnor. Ofta kallar männen sig "soldater" och påstår sig kriga för freden. En yrkessoldat som krigar för freden rationaliserar automatiskt bort sig själv. Så tro honom inte.

Män kämpar alltid och speciellt just nu för "islam". De krig som ständigt pågår i världen sker till största delen i muslimska länder. "Fredens religion" orsakar inbördeskrig eller väpnade konflikter med grannländerna. Oupphörligt. Städer raseras i Guds namn och miljoner trasiga och förskrämda människospillror strömmar mot de sju av tjuguåtta EU-länder som tar emot flyktingar.

Vad är det som får män att ställa upp och klampa iväg mot en påstådd fiende och ledas av en indolent vrålapa med gyllene symboler på axlarna? Dit ledaren pekar, dit klampar männen, lastade med kulsprutor, granater och ärtsoppa. Om ingen klampar iväg mot "fienden" så får vrålapan stå där ensam och peka. Och vanligt folk får behålla liv, mat och husrum. Varför tillåter vi vanvettet efter de fruktansvärda världskonflikter vi sett under hundra år? Med hundratalet miljoner döda. Män tycks vända röven till sådana sanningar. Män ställer alltid upp för att massakrera den fiende som deras rytande, halvt sinnessjuke ledare pekat på. Män har förmågan att stänga av empati och medkänsla, som ett stort, hungrigt rovdjur före dödandet.

Män ÄR djur.


Om författaren

Författare:
Lennart Lundwall

Om artikeln

Publicerad: 15 okt 2013 08:01

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Nyckelord
Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: