sourze.se

Sourze förändrar världen genom sin närvaro

Sourze behöver ännu fler skribenter och läsare för att kunna förändra världen ännu mer.

Malin Michea har skrivit en avskedsartikel till Sourzes läsare och skribenter. Den andas optimism och tacksamhet. Hon tror bestämt på en ljus framtid. Men egentligen är det en självklarhet. Är man mitt inne i smeten så finns det ingen annan vettig väg.

Nu är det ju skolplikt här i landet och när man går i skolan så kan man inte klaga hela tiden utan göra det bästa av situationen. En gång låg jag i lumpen och det var ju ett mer eller mindre nödvändigt ont. Då gällde det också där att hålla masken tills det hela var över. Och när man väl är inne i arbetslivet så är det inte heller särskilt konstruktivt att klaga, i varje fall inte varje dag. Man måste ju tro att allt förändras till det bättre.

Men när man väl avverkat skolan, lumpen och arbetslivet, ja, då förändras allt. Då har man råd att se verkligheten så som den är. Och det är ingen vacker syn som man skådar. På väg mot skrothögen ser man att allt förändras i rasande takt, inte till det bättre,utan till det sämre. Ja, det är verkligen en sorglig syn. Och inte kan man göra särskilt mycket åt eländet.

Tillvaron är full av olyckliga människor. Det gäller att ha en filosofi som står pall när man bara känner missmod. Men inte ska man gå till Shakespeare som hade en bedrövlig syn på människolivet: att vi är här på jorden bara en liten stund och skramlar till ingen nytta. I stället ska man gå till en romersk författare, som jag just nu tappat bort namnet på. Han hade de trösterika orden att varje människa, även den obetydligaste, förändrar världen genom sin närvaro. Också som ett minne är varje människa en möjlighet.

Sourze förändrar världen genom sin närvaro och som en spindel i det nätet hade Malin Michea en stor betydelse. Det är därför viktigt att Sourze får fortsätta att förändra världen. Alla läsare och skribenter kan känna sig delaktiga i den förändringen.
 


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 10 okt 2013 17:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: