sourze.se

Äldre är äldst

Klart att Sourze ska finnas kvar! Forumet har ju berett glädje för så många. Men då får man göra om och göra bättre!

Jag började skriva på Sourze för många år sen. Det har varit  till stor glädje. Jag har  uppfattat redaktionen som trevlig och hjälpsam, då jag ibland har fått problem med kommentarer på mina artiklar. Jag har  fått den hjälpen jag velat ha - och har  känt  mig trygg i det.

Jag har  skrivit om allt möjligt  på Sourze, om politik, kärlek och personer, som till exempel Julian Assange och ibland har  jag fått intressanta reflektioner  på mina artiklar. Men - när jag skulle leta efter en artikel häromdagen som någon ville ha, var den omöjlig att finna, i denna snårskog av svårtydda vägar att ta sig fram på. Man tror att man ska kunna hitta sina artiklar, men det var  helt omöjligt. Visserligen fick jag en länk av redaktör Malin, men då hade jag redan hittat artikeln i mina dokument. Alldeles för jobbigt när man lägger om hela sajten. Vem bestämmer sånt? Allt var  ju klart förut och lättfattligt?

Sedan har  vi personerna, som var väldigt engagerade och skrev långa inlägg varje dag. Vid omläggningen stängdes de av. De som hade varit verksamma så länge och visat så stort intresse? Kunde man inte hittat en annan väg, att få dessa personer att slippa skammen med att bli avstängda? Det  är ungefär som i skolan, ungar  busar och får inte följa med på skolresan. Jag har  alltid avskytt den lösningen och jag har alltid stått på elevernas sida.

Vad  kunde  man ha hittat för lösning på, vad en del uppfattade som trakasserier? För min del skulle samtal vara bättre, alltså privat mail och en varning, samt ett förtydligande att vissa personer kände sig påhoppade av en del kommentarer. Stänga av människor om de inte begått grövre brott än att säga sin mening, är meningslöst anser jag.

Jag är ingen person som gillar att fjäska för andra människor, men äras den som äras bör och det  hör inte ihop med ålder, utan alla åldrar hör hemma i vårt samhälle och ingen ska sätta sig på någon annan pga ålder, anser jag! Uppfattade åldersskillnaderna på skribenterna ibland som ett hinder, i stället för en sporre. När ska de yngre lära sig att lyssna till de äldre? När ska de äldre lära sig att ha överseende? För det spelar ingen roll vad man än säger, äldre är äldst och det bör man respektera om det  ska bli någon ordning. Äldre är äldst.

Jag  känner för de här avstängda personerna - och Sourze kan aldrig bli det  öppna forum man vill ha, om man stänger av personer. Det  är min bestämda uppfattning! Gör om gör bättre snälla ni! Alla måste få en chans att bättrra sig utan att få men för livet.

Att hata, skjuta bort eller vilja få människor i samma fålla, är inte lösningen på ett öppet forum. Ta bort  kommentarer kan man göra, som är anstötliga, men inte stänga av människor. Det  är inte demokrati! Och demokrati ska vi ha över åldersgränserna! Ingen åldersdiskriminering bör förekomma i ett öppet forum! Man kan alltid lösa problemen, om ingen blir övertalad att svänga av från grundprincipen - att alla ska respekteras! Det  är min tydliga åsikt. Varningar  bör ge resultat.

Och tack för det  stöd jag fått på Sourze, ska jag tillägga! Det blev visserligen en avstägning för den sårade personen och det var i och för sig skönt  för mig, men en tråkig lösning. Ofta är det sårade personer som mår dåligt , som sårar andra. Jag har verkligen uppskattat Sourzes toleranta inställning förut, när det gällt att släppa fram så mycket som möjligt, utom rent anstötliga kommenterer.

Jag ställer upp på Sourze, om Sourze ställer upp på alla! Jag kan till och med tänka mig att betala en summa för att Sourze ska fortbestå, men då får nättidningen bli bättre!

Sourze.se ska vara en nättidning för alla, inte bara för en viss PK-grupp som håller det allmängiltiga måttet!

Det var bättre förut, innan Facebook blandades in!


Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 25 sep 2013 11:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: