sourze.se
Artikelbild

Frankrike för äventyrslystna tjejer

Dra med väninnorna till Frankrike på en resa ni sent kommer att glömma, och avsluta de aktivitetsspäckade dagarna med ett välförtjänt glas champagne på kvällen.

Varför inte upptäcka en storstad på nytt, och undvika de vanliga turiststråken tillsammans med ett par goda vänner?

I sommar vill vi upptäcka mer, och en vanlig solsemester på stranden eller på caféet kan kännas uttjatad. I år är vi ute efter en genuin känsla, och vill gärna lära känna lokalbefolkningen samtidigt som vi går på vinprovning. Skäm bort dig själv samtidigt som du håller dig aktiv. Utmärkta semesteraktiviteter 2013 är bland annat vandring till fots, fjällklättring och somriga cykelturer på landsvägarna.

Det finns en plats som uppfyller alla kraven - nämligen Frankrike. Här kan du åka på fantastiska cykelturer i Provence och gå på vinprovning hos den lokala vingården. Dra med väninnorna på en resa ni sent kommer att glömma till den franska Rivieran och avsluta de aktivitetsspäckade dagarna med ett välförtjänt glas champagne på kvällen.

Här är några tips på roliga aktiviteter:

- Cykelturer. Guidade cykelturer arrangeras i mängder av franska byar och de pågår oftast under några dagar. Styr kosan till Champagne eller Chablis och njut av en aktiv och smakrik resa. Om du föredrar att dra på egen upptäcktsfärd så går det minst lika bra. Hos Francetours hittar du inspiration och tips på olika resmål.

- Få lokalkännedom. Franska turister uppmanas ofta att inte bete sig som turister utan som gäster för att komma på god fot med lokalbefolkningen. Läs på om resmålet och om stadens kultur och historia för att imponera på lokalbefolkningen och visa ditt intresse.

- Sport och spa. Fransmän är kanske inte kända för att vara speciellt träningsglada men du hittar istället ett brett utbud av spaanläggningar och mysiga Country Clubs. Paris Country Club ligger belägen i Rueil Malmaison och här finns möjlighet att spela tennis och golf samt att ta några simtag i härliga simbassänger. L’Echappée är namnet på ett nyöppnat spa där du också kan ta del av pilates- och dansklasser.


- Fjällvandring. På den franska ön Korsika väntar många upplevelser och du kan till exempel gå på guidad fjällvandring. Landskapet på Korsika består av höga fjäll med spirande toppar och en fantastisk utsikt som du bara inte får missa.

- Hitta festivaler. Under sommarhalvåret så hålls det mängder av festivaler över hela Frankrike. Här firas allt från oliver till tryffel och mängder av olika vinsorter. Det finns också flera musikfestivaler, bland annat Vieilles Charrues-festivalen i Carhaix som är en härlig upplevelse tillsammans med tjejgänget.

Frankrike är möjligheternas land och mycket mer än bara shopping och champagne - fast lite lyx skadar aldrig. Det finns också flera resebyråer som till exempel Expedia som specialiserar sig på resor till Frankrike. PS. Kom ihåg att packa ner joggingskorna.


Om författaren

Författare:
Linn Wiklund

Om artikeln

Publicerad: 24 maj 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: