sourze.se

SvD bevakar mig

Tidningen är tydligen trött på att bjuda på gratisläsning. Antigen får man teckna prenumeration eller betala 15 kronor per dag.

"Du har nu förbrukat månadens fria artiklar på SvD.se. För att alltid kunna ta del av SvD:s hela utbud behöver du köpa ett dagspass eller teckna en prenumeration."

Meningarna kommer upp när jag klickar på någon av debattartiklarna på Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt. Tidningen är tydligen trött på att bjuda på gratisläsning. Antigen får man teckna prenumeration eller betala 15 kronor per dag.

Jag är således bevakad av SvD. Kanske är det en följd av att jag tvingats registrera mig i Disguise eller Facebook för att kunna kommentera artiklar i tidningen. Kommentarerna begränsas till tre stycken per artikel så jag är redan bevakad av tidningen.

SvD har liksom många andra tidningar ekonomiska problem. De vill väl ha in prenumeranter som betalar för att läsa tidningen. Näthatet är också en realitet Kommentarer får inte spåra ur. Det kräver bevakning.

SvD vet tydligen vad och när jag skriver och läser. Var det någon som nämnde Kallocain? Skype har min röst så bevakningen är heltäckande. Google har fotograferat min villa. Foton av mig själv finns där också. Av någon anledning finns även Zlatan där när jag googlar mitt namn så även sökmotorer kan ha fel.

Nog skulle jag ha råd att ha en prenumeration till. Men jag läser min DN två timmar per dag. Surfar på olika tidningar i provinsen och i min barndomsstad. Det skulle vara ogörligt att konsumera allt som tidningarna skulle skicka på mig. Jag tycker inte att jag snyltar. Jag har skrivit massor av debattartiklar i SvD och i andra tidningar. Från ifrågasättande av följsamhetsgarantierna, det statliga löne- och förhandlingssystemet på 70-talet till gratisarbetet, övertidsuttagen och provanställningarna helt nyligen. Läsarna har varit många och debattglada och jag har aldrig fått betalt för att jag fyllt SvD och andra tidningar med mina texter.

En mångfald av dagliga tidningar, en livlig och allsidig debatt kännetecknar ett demokratiskt samhälle som utvecklas väl. Vart är vi på väg?


Om författaren

Författare:
Sten O. Andersson

Om artikeln

Publicerad: 15 maj 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: