sourze.se
Artikelbild

Mer tillväxt blir katastrofalt

Åtstramningarna i Sydeuropa har varit förnuftiga och välgörande. Nu har folk inte råd längre att slösa pengar på onödigheter. Men att spela fotboll är nödvändigt.

Det finns en del ekonomiska experter som vill ha slut på åtstramningarna och i stället förespråkar en hejdlös konsumtionstillväxt. Men inget kan vara farligare och hälsovådligare. Det är som om jag skulle öka min vinkonsumtion med 25 procent, från fyra till fem flaskor om dagen. Då skulle jag må ännu mer pyton. En ökning av tillväxten skulle få hela Europa att må pyton.

Åtstramningar i Sydeuropa har varit förnuftiga och välgörande. Nu har folk inte längre råd att slösa med pengar och resurser i onödan. Byggandet av bostäder i Spanien var helt huvudlöst och till ingen nytta. Dags att riva alla halvfärdiga schabrak?

Nu läser jag att invandringen till Tyskland är rekordstor, över en miljon om året. Det är helt perfekt! Till Luthers födelseland flockas nu alla arbetsnarkomaner. Och det är så det ska vara. Folk som tycker om att arbeta ska självklart samlas på ett ställe. Men vi som tycker om att dra benen efter oss hör inte hemma där.

Folken i Sydeuropa har fattat att det inte lönar sig att arbeta i onödan. Utom i fotboll förstås. Fast där har tyskarna fått ett litet övertag just nu. Men det kanske beror mest på att de utnyttjar alla invandrare. För det går inte att slappa om man vill bo i Tyskland.

Regeringen Reinfeldt är inne på en katastrofal kurs. År efter år så sänker man skatterna, så att det blir allt mindre pengar över till vård, skola och omsorg. Och där behövs hur mycket pengar som helst. I stället har medelklassen fått en himla massa pengar över som de genast slösar på onödigheter som i stor utsträckning är tillverkade i utlandet. Inte undra på att det finns så många arbetslösa i Sverige. Och det lär inte bli bättre förrän man ändrar på den ekonomiska politiken här i landet.

Nåja, verkligheten är i själva verket mycket komplex. Och om sanningen ska fram så mår jag pyton redan efter en halv flaska vin!


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 13 maj 2013 11:27

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: