sourze.se
Artikelbild

Champions League: Tyskt maskineri kommer skapa kaos på Wembley

Vänder de spanska giganterna på detta? Nej. Det krävs en tysk kollaps för att det ska hända. Tyska lag gör inte sådant.

Jag är fullt medveten att både Real Madrid och Barcelona har sina matcher hemma, att de nu får publikstödet ? och slipper ha en resa i benen, men det spelar ingen roll. I huvudena är de redan uppgivna och vet vilken fantastisk prestation de måste utföra, och vilken fantastisk kollaps de tyska lagen måste gå igenom för att det ens ska vara möjligt.

Och ja, finns det några lag som kan göra en sådan fantastisk prestation så är det just Real Madrid och Barcelona. Saken är bara att det inte är rätt lag som ska göra den fantastiska kollapsen. Tyska lag gör inte sådant.

Nu vet jag att många av er säger:

"Men Sverige Tyskland då? 0-4 till 4-4?"

Det må vara sant, det hände, men det var landslaget, inte Bayern München och inte Dortmund. Jag vågar säga att det rent mirakulösa som hände mellan Sverige och Tyskland var en engångsföreteelse. Dessutom är varken Bayern eller Dortmund landslaget, då de har en rad spelare med andra nationaliteter som spelar avgörande roller i sina lag. Lewandowski polack var ändå rätt okej senast, tycker ni inte?

Visst kan både Real och Barca vinna sina matcher, det skulle inte förvåna ett dugg. Men de vinner inte med 4-1 eller 4-0. Det kommer inte att hända.

Ser man till matchen mellan Bayern och Barcelona så var det en näst intill perfekt match av det röda maskineriet. Man följde sin coach matchplan till 200 procent utan att tumma en sekund på detaljerna. Man tog jobbet både framåt och bakåt. Man gjorde det som ett lag och lät sin egen person underordna sig det lagarbete som var tvunget att utföras. Och 4-0 smakar nog gott, även om man själv inte fick göra den där dragningen.

Hur enastående Bayerns match än var så var Dortmunds prestation nästan än mer imponerande. Visst, man slog Real i gruppen, och visst, man har ett fantastiskt bra lag. Men i en semifinal, mot Real Madrid med alla stjärnor så är det ändå slående hur man gick ut och fullkomligt pulvriserade det spanska huvudstadslaget. Man bjöd Real på målet för att sedan lägga i nästa växel. Real hämtar aldrig upp det resultatet. Aldrig.

I vanliga fall hade man skrivit att Real Madrid och Barcelona har "allt att vinna" men det vore att ljuga högt. Visst kommer tränarna att säga så i ett försök att lätta på det tryck och den press spelarna bär med sig ut på det vackra gräset idag, men dessa klubbar ska bara vinna och det är bara segrar som räknas. Inget annat. Och står det 0-0 eller man kanske till och med leder med ett noll i minut 80 så får vi se om fansen fortfarande tycker att man hade just "allt att vinna" och berömmer sitt lag för att man försökte. Skulle inte tro det, va?

Nej, detta är ett bevis på att tysk fotboll tar kliv framåt. Att tysk fotboll är att räkna med. Det är för tidigt för att tala om tronskifte efter en match, men de spanska kungarna har trillat av stolen och frågan är om de hinner upp innan någon annan tar deras plats.


Om författaren

Författare:
Max Bergander

Om artikeln

Publicerad: 30 apr 2013 10:55

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: