sourze.se

"KDU borde kolla upp grundläggande fakta"

Christian Tengblad från Planka.nu bemöter Martin Hallanders KDU debattartikel "Inga skattepengar till våldsorganisationer".

Replik till KDU: "Inga skattepengar till våldsorganisationer", Sourze 2013-03-25


Vi förstår att KDU, liksom sitt moderparti, för en tynande tillvaro och därför gärna vill tycka något om någonting. Det hade dock varit praktiskt om de kollat upp lite grundläggande fakta innan de gav sig ut på korståg.

För det första så organiserar Planka.nu plankare i en avgiftsstrejk för att förändra trafikpolitiken - och avskaffa avgiftstrycket. Möjligen kan plankning medföra tilläggsavgift, men det är inget brott. I ett samhälle där socialdemokrater och moderater, påhejade av partier under riksdagsspärren, format en betongallians för avgifter och motorvägssatsningar så måste vi organisera oss för att kunna förändra.

Vidare så utgör KDU:s citat från Pantrarna knappast heller något problem. Ockupationer har haft en stor progressiv roll i Sverige - ett känt exempel är ockupationen av Socialstyrelsen 1979, som bidrog till att homosexualitet slutade sjukdomsklassas av staten. Pantrarna ägnar sig åt folkrörelsearbete!

Till sist trodde vi debatten och gratisreklamen! kring vår bok Trafikmaktordningen var över vid det här laget, men vi kan gärna gå igenom det en gång till: Statens Kulturråd ger inte stöd till organisationer överhuvudtaget, däremot så kan förlagen få efterhandsstöd. Alltså fick förlaget Korpen Koloni - som givit ut Trafikmaktordningen - stöd, eftersom boken ansågs vara "välskriven, påläst och reflekterande".

Utan att bli alltför malliga så kan vi i alla fall konstatera att boken i så fall är motsatsen till KDU:s debattartikel.


Om författaren

Författare:
Christian Tengblad

Om artikeln

Publicerad: 26 mar 2013 12:33

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: