sourze.se
Artikelbild

Sött och giftigt av Nina Wiemer

Nina Wiemers singel Epilogue ger oss en lovande försmak av det kommande albumet, och visar att det fortfarande är värt att hålla ett öga på indiescenen.

Singel/titel: Epilogue
Artist: Nina Wiemer


Den första november 2013 släppte Nina Wiemer sin första singel, Epilogue, från kommande skivan Processing Eleven. Nina är ett relativt nytt tillskott på den svenska indiescenen med debutalbumet Electrotherapy som släpptes 2011. Skivan beskrev Nina själv som en sorts terapi för att bearbeta sin tuffa uppväxt.

Det blev aldrig någon turné till den första skivan. Ninas syster gick hastigt bort. Men sedan startade processen till en ny skiva, och det kommande albumet kommer med Ninas egna ord vara en ”superpersonlig skiva om förlust, musikaliskt sökande, saknande, missbruk, relationer" - och samtidigt en hyllning till systern.

Nina beskriver själv sin musik som ”akustisk elektro-musik”. Hon har en väldigt vacker och samtidigt egen röst som är uttrycksfull med ett mjukt vibrato. Tillsammans med akustisk gitarr och bakgrunden med elektroniska inslag utgör den en fin musikalisk enhet. Låten Epilogue är en smakfull blandning av ljus, melodisk pop och en aning av mörker och fara som gör att den aldrig blir ointressant. Ninas röst balanserar mellan sött och giftigt, och det fungerar väldigt bra.

Musikvideon bygger på samma sorts kontraster och ger låten ytterligare djup. Jag kan relatera känslan som Nina bygger upp både till mig själv och andra i min närhet; den lilla flickan i för stora skor och med utsmetat smink som försöker passa in. Kanske kan musiken tjäna som terapi också för oss som lyssnar, även om vi ibland bara kan ana vad Nina vill uttrycka med låten. Singeln ger oss en lovande försmak av det kommande albumet, och visar att det fortfarande är värt att hålla ett öga på indiescenen. Jag ser fram emot fortsättningen.


Nina Wiemers officiella hemsida


Om författaren

Författare:
Evelina Fransson

Om artikeln

Publicerad: 26 feb 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: