sourze.se
Artikelbild

Länge leve näthatet!

Är det inte dags att återerövra ordet "hat" från de politiskt korrekta?

Hat är bra. Hat är det som får oss att resa oss från sofforna och knyta vår näve mot det vi anser vara fel i samhället. Hat är det som förändrar saker till det vi anser vara bättre. Hat är inget att vara rädd för eftersom hat inte är motsatsen till kärlek. Det är bara en annan sida av samma mynt.

Hat är dåligt endast då det tar sig våldsamma uttryck, eller kränker och förnedrar andra människor. Hat är dåligt då det angriper människor på ett personligt plan. Hat är inte dåligt när det uttrycks i neutrala ordalag angående sakfrågor.

Hur skulle det kunna vara det?

Är det dåligt att hata våldtäkter? Är det dåligt att hata orättvisor? Är det dåligt att hata mord, krig eller miljöförstörelse? Är det dåligt att hata diktaturer, fascism, eller när någon påstår sig ha patent på det fria ordet?

Är det dåligt när någon inte har samma åsikt som du och dessutom framför detta? Och i så fall - varför känner du dig kränkt av att någon har en annan åsikt?

Den dag vi slutar hata har vi verkligen fått problem, för den dagen har vi slutat ha känslor överhuvudtaget.


Om författaren

Författare:
Jan Kramár

Om artikeln

Publicerad: 14 feb 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: