sourze.se
Artikelbild

När hatet gror växer Sverigedemokraterna

Partiets metod är att peka ut en grupp inför de andra i landet och hävda att "det är deras fel att ni inte har jobb".

Sverigedemokraterna är ett parti som har tagit till uppgift att jaga vissa grupper och individer inom demokratin som hävdar allas lika rättigheter - något som inte accepteras av Sverigedemokraterna. Deras metod är att peka ut en grupp inför de andra i landet och hävda att "det är deras fel att ni inte har jobb". Att sympatierna för Sveridemokraterna har ökat inom LO tror jag beror på att medlemmarna förväntar sig att partiet ska stänga gränserna för arbetskraft, så att de själva får fler jobb.

Visst kan det ske i teorin. Titta på Nordkorea, det är ett stängt land där inget kommer ut och inget kommer in - och det leder till fattigdom och elände.

Jag förstår att de som är arbetslösa griper efter det halmstrå som Sverigedemokraterna numera är i politiken, att de på något sätt är beredda att acceptera ett odemokratiskt parti för vad de ser som bra för samhället. Sverigedemokraterna växer alltså och den sittande regeringen är slutkörd. Deras arbete för att minska statens utgifter har pågått länge, och nu är det dags att sätta dit Socialdemokraterna istället - så att de kan fortsätta den borgerliga kampen för att få in så mycket inkomst som möjligt utan att behöva fördela resurser till resten av samhället. De vill ha en nattväktarstat där bara polis och rättsväsen ska finnas, i övrigt ska allt vara privatiserat. Och nu är det så att staten är den största företagaren, så det finns mycket att ta av, som ett kraschat och utsuget SAS, och sedan ska Vattenfall strippas ner till ingenting och säljas.

Jo, det är denna politik som pågår, och för att den ska lyckas krävs en hög arbetslöshet. Visst låter jag cynisk, men läs Sven Grassman om borgerlighetens revolt så ser ni samma scen där. Socialdemokraterna är inte ett parti som säger att vi ska ha full sysselsättning. De säger att det kan ske om Riksbanken fixar det, och så kommer det aldrig att bli.

Sverigedemokraterna kommer att växa. Det blir så när hatet gror över att man inte får ett arbete, inte känner att utbildning leder någonstans, och det mesta känns svart. Då går man till Sverigedemokraterna, för där kan man åtminstone få utlopp för sitt hat mot en överhet som inte gör vad den borde.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 12 feb 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: