sourze.se
Artikelbild

Weekend i Berlin

Berlin är ett extremt populärt resmål för svenskar, och det är lätt att förstå varför när man besöker den tyska huvudstaden. Det här är guiden till din ultimata budgetweekend i Berlin!

Berlin har något att erbjuda året runt, men det är svårt att förneka att under sommarmånaderna förvandlas staden till ett paradis, fyllt av spontanfester längs Spree-floden, fantastiska marknader, barer som aldrig stänger och utflykter till närliggande sjöar. Det första att tänka på är så klart boende. Berlin är fortfarande en billig stad och du kan få mycket för pengarna. Ett klassiskt alternativ för den som vill bo billigt är vandrarhem. Tips: Om det är fest som intresserar dig mest se till att bo i stadsdelen Kreuzberg! Ett annat sätt att bo på, som är billigare än hotell, är att hyra en äkta Berlin-lägenhet genom hemsidor som Wimdu där du kan bo som en äkta Berlinbo. Fördelen med både vandrarhem och lägenhetshyrning är, förutom de lägre priserna, att du kan tillaga din egen mat vilket kan spara dig stora pengar på semestern.

I Berlin finns många gratisaktiviteter. Till exempel så kan du besöka Riksdagen, från vars glasdom du får en fantastisk utsikt över staden. Obs - se till att boka biljett kostnadsfritt på deras hemsida, då de bokas upp långt i förväg. När du är i området kan du även passa på att gå en guidad tour helt gratis som avgår varje dag från Branderburger Tor med New Berlin Tours där du under cirka tre timmar får lära dig om stadens historia och se alla de viktigaste ställena. En annan häftig gratisaktivitet är East Side Gallery, den längsta bevarade delen av Muren som nu fungerar som en gigantisk konstutställning belägen vid Spree.

Efter en dag fylld av politik, historia och konst kan det vara en bra idé att bege sig till en av Berlins legendariska nattklubbar, starta kvällen på mysiga och hippa Club der Visionaere belägen vid en vacker kanal med discokulor hängande från träden. Inträde hit kostar bara två-tre euro och de håller öppet hela natten! På söndagen är du nog trött, så vad passar då bättre än en stor marknad med tillhörande karaoke? Mauerpark är ett måste och anordnas varje söndag i den trevliga stadsdelen Prenzlauer Berg, och där kan du fynda allt mellan himmel och jord.

Berlin är en stad i ständig förändring som man vill återvända till om och om igen, så varför inte börja med att boka en resa redan idag?Om författaren

Författare:
Lisa Weiertz

Om artikeln

Publicerad: 01 feb 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: