sourze.se
Artikelbild

Adjö det ljuva livet

Camilla Henemark är skönheten som fått det mesta hon pekat på - och även en hel del av det hon inte pekat på.

Adjö det ljuva livet
Camilla Henemark och Carina Nunstedt
Forum


Camilla Henemark är skönheten som fått det mesta hon pekat på - och även en hel del av det hon inte pekat på. När jag läser hennes bok blir jag tvungen att titta på YouTube-klipp med Army of Lovers, och det slår mig då att det är först nu jag ser och känner hur vacker sångerskan är. Förr hade jag lite svårt för Camilla Henemark, men det var för att allting runt henne kändes så fejkat på den tiden. Nu har tiden hunnit ifatt, och med boken får vi en blick under ytan.

Det är ett under att inte alla artistsvängen hamnar på rehab, men kanske är det inte alltid så vilt som det beskrivs i Camilla Henemarks bok. På ett behandlingshem skulle de skaka på huvudet åt alla droger som förekommer i boken. Så tog det också slut för det ljuva livet. Har man inte hakat fast sina offentliga framträdanden i Stimpengar så hamnar man till slut på gatan, och det var det som hände med Camilla Henemark. Jag minns hur chockad jag blev första gången jag läste om det . Men har man som Camilla växt upp med en mamma som inte kunde ta ansvar och en mormor som spelade rik fast hon inte var det, så är risken antagligen stor.

Camilla Henemark berättar om alla innemänniskor hon har legat med på ett sätt som får det att framstå som en lek. Hon har nu blivit tvungen att erkänna att hon "lekte" med "chefen" hon kan inte säga kungen på hotellrum. Inte av något slags kärlek, nej, det var just för att han var den han var.

Jag älskar det rappa och roliga språket i boken, det får mig att skratta högt. Jag tittar på Camilla på bokens framsida och tänker på hur det skulle ha blivit om kungen hade gått ut och sagt att "det är henne jag älskar". Men det skulle ju inte gå. Som tur är för kungen har han fått barnbarn, och annat händer i kungafamiljen som gör att han inte längre framställs enbart som den otrogna mannen och en typisk kung med frillor.

Carina Nundstedt som skrivit boken har verkligen fått fram Camillas röst på ett fint och roligt sätt, och jag kan rekommendera både läsning av den, och att lyssna på låten med Army of Lovers här nedan - för den låt de kommer att framföra i Melodifestivalen blir nog inte alls lika bra.Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 22 jan 2013 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: