sourze.se
Artikelbild

Hemlösa har rätt att prata i mobiltelefon, Laila Bagge!

Laila Bagge borde vara en person med miljoner på sitt konto. Ändå valde hon att uttrycka sig som om en hemlös man med mobiltelefon var ett problem i hennes värld.

Laila Bagge blev häromdagen upprörd över att hon såg en hemlös man som hade en mobiltelefon, och skrev om det i sin blogg.

Ja, vad ska man säga om att människor som har tillgång till den stora medieytan slänger ur sig sådant? Kanske var det samma sak med den här mannen som med mig, jag har ett kontantkort så att jag kan svara i mobilen, men inte pengar till att ringa från den.

Det vet vi förstås inte något om, men det vi vet är att Laila Bagge tydligen inte kunde hålla sig. Hon var tvungen att hitta något att skriva om, och valde en kille som satt på marken och tiggde pengar och riktade sitt raseri mot honom. Laila Bagge borde vara en person med miljoner på sitt konto - jag vet ju inte säkert, men jag antar det. Ändå väljer hon att uttrycka sig som om detta var ett problem i hennes värld. Hon menar att mannens beteende förstör för de "riktiga" tiggarna.

Ja, Laila. Det finns alltid någon som är i större nöd än den här mannen. Kanske sitter någon med utsträckt hand vid ett annat gathörn och fryser ännu mer i minusgraderna. Du tycks tro att det är deras val i här i världen; att de en dag steg ur sängen och tänkte att de skulle vilja bli tiggare.

Laila Bagge representerar med det här uttalandet det sämsta av den hög med kändisar som inte tycks göra ett skapandes ting annat än att vara snygga och kunna prata sig fram. Visserligen var det ett smart drag, om det var uppmärksamhet hon ville ha, men det var ändå fel av henne att gå ut offentligt med sitt människoförakt.


Om författaren

Författare:
Mikael Vasara

Om artikeln

Publicerad: 17 jan 2013 13:42

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: