sourze.se
Artikelbild

Om julen och Jesus

Jesus var en riktigt modern kille, som kunde säga ifrån, på samma gång som han stöttade de fattiga och utsatta.

Nu när man pratar så mycket om julen överallt, så ska jag avslöja en liten ny grej i mitt julfirande. I Indien lärde jag mig att man där respekterar alla profeter från alla land. När jag firade julen hade tänkt inte göra det, men de gjorde det i Indien förra året, hade de väldigt enkelt med bilder under ett litet träd och lite smålampor, ställt ett porträtt av Jesus, eftersom de respekterar alla andliga ledare i världen i Indien. Där stod också några tomtar min syrra skickat och lite småsaker, ett äpple bland annat och förstås många ljus.

Vi bildade små körer, som vi övade upp och jag sjöng hela "Nu tändas tusen juleljus" på svenska. En tomte, en tjock "Baba" i tomtemössa med blinkande lampor, ringde i en klocka och skrattade HO HO HO HO HO!, väldig roligt! Han hade små julklappar med sig, ett litet ljus och en godis till alla. Det räckte så bra och är den mest minnesrika jul jag varit med om.

Därför ska jag nu avslöja en ny jultradition jag har lärt mig i Indien. Jag har köpt ett porträtt av Jesus där och det pryder nu min gran. Det tycker jag är inte mer än rätt, eftersom man firar julen på grund av Jesu födelse det får vi åtminstone lära oss, sedan vi var barn Det stör inte mig, hoppas det inte stör er!

Jesus var en riktigt modern kille, som kunde säga ifrån, på samma gång som han stöttade de fattiga och utsatta. Därför min lilla julmarkering! Den kommer jag nog fortsätta med tills vi döper om julen på riktigt och firar det vi vill fira. Det blir liksom mer helhjärtat firande då. Kanske vi då med glädje spenderar våra pengar, i stället för som nu, då många går i konkurs i tävlingen om vem som köper mest, vem som är bäst och vem som glänser mest!
Om författaren

Författare:
Pia Isaksson

Om artikeln

Publicerad: 24 dec 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: