sourze.se
Artikelbild

Köp många julklappar i år!

Förra året skrev jag ett inlägg och uppmanade folk att inte köpa några julklappar. Nu har jag ändrat mig. Köp extra många i år!

Tänk att här har jag skrivit 279 inlägg på Sourze och ändå har jag inte lyckats förändra världen. Det känns ganska meningslöst att bara anstränga sig. Men det är precis så filosofen Wittgenstein kände det. "Han konstaterar att han nu har löst alla filosofiska problem - och att den enda poängen med det är att han visat hur meningslöst det var att lösa dem"Nina Björk. Här har jag alltså löst att alla politiska problem, men det är ju ingen som lyssnar på mina goda råd.

Visserligen ringde Schlytermannen häromdagen och sa att någon på Sveriges Radio hade ringt och ville prata med mig. Något ljushuvud där hade tydligen läst ett inlägg som jag skrev för ett år sedan - Köp inga julklappar i år! Men är det någon som har reagerat på det? Sällan! Sverige är befolkat av för få långsamma portmonnäöppnare. Det ser ut att bli samma visa den här julen. Handelns Utredningsinstitut spår ökad försäljning även i år. Tänk om man struntade i att köpa julklappar och i stället gick till sina skåp och förråd som dignar av onödiga och oanvända prylar. Och de där onödigheterna går man med till Julklappscentralen där 400 000 arbetslösa stå beredda att ta emot och göra julklappar av dem. Och sedan är det bara att ta för sig på julafton för alla som vill ge bort julklappar. Och allt gratis! Vilken grej!

Men en julförsäljning på noll kronor skulle sätta skräck i vår konsumistiska regering. Skulle man lyssna på dessa mina goda råd så skulle vi hamna i ett läge värre än Greklands. Så det är ingen idé att vara oavlönad konsult åt Reinfeldt. Så i stället ska jag nu propagera för "Köp många julklappar i år!" Det är ju typ kört ändå och världens undergång i faggorna. Jag får ansluta mig till Woody Allens goda råd: "Några har större tur än andra inom ramen för ett mycket dystert scenario, där varje levande väsen rör sig mot en meningslös, evig förintelse. Jag har haft det bättre men till sist hamnar vi i samma skrotupplag!"

Jag får härmed önska en God Jul!


Om författaren

Författare:
Lennart Karlsson

Om artikeln

Publicerad: 20 dec 2012 06:00

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: