sourze.se

Öppet brev till Åsa Linderborg

"Kapitalismen krisar, politiken likaså. Det är i den myllan järnrören tågar ut på gator och torg."

Så avslutar du, Åsa, din drapa "Stöveltrampet hörs tydligt på hatsajterna" AB 2012-12-14. Det hörs förstås inte lika tydligt på ditt mediedrev eftersom det går på räls och låter betydligt mer civiliserat. Men lyssnar man noga så hörs det. Och eftersom du till och med citerar utförligt från hatsajterna ifråga - spännande att klottra oanständigheter på toaväggen, Åsa? - har du förmodligen gjort mer för att öka deras besökarantal än de någonsin förmått göra själva. Fattar du inte att ju mer uppmärksamhet du ger fascisterna, desto viktigare känner de sig? Du är ju en person med makt - även om blygsamheten förbjuder dig att säga mer än att det är kollegan i Expressen som har makt och därmed ansvar! - och du kunde lätt tiga ihjäl dem som du gör med så många som har vettiga saker att säga, som bara inte står i ditt facit.

"Det är i den myllan järnrören tågar ut på gator och torg", minsann... Du blandar ihop klyschorna ganska rejält. Men tågar "järnrören" verkligen ut på gator och torg? Är det inte snarare så att de mest sitter hemma och avreagerar sig och blir mindre farliga när de fått skälla av sig? Och göra sitt för saken? Och registrera sig hos storebror, inte minst. Precis som alla vi andra soffpotatisrevolutionärer, som sprattlar i internätet. Eliten har skaffat sig det fulländade verktyget för repressiv tolerans och/eller totalitär polisstat i och med alla bloggar och sajter för alla tänkbara ideologier, religioner, kulter, sexuella läggningar, hobbies osv. Alla lämnar ut sig självmant och skulle åsiktsklimatet en dag styras så att det blev koprofagers eller nekrofilers eller frimärkssamlares eller historikers tur att schavottera så finns allihop på facebook! Det är bara att plocka in dem ifall det är till fördel för ens planer och låta Åsa skriva om hur det var det enda rätta att göra. Det här har sportfiskarna tiggt om länge!

Trist är att du, Åsa, är en så halsstarrig gammal yttrandefrihetsayatolla att du inte kan be om ursäkt när du har gjort något så fult, dumt och gement som att bunta ihop Lasse Wilhelmson med skånepartister, nazister, järnrör osv. Du blev visserligen knäpptyst om just honom efter att först ha hängt ut honom med bild som "anti-semit" och sedan förhoppningsvis läst hans bok, men ta tillbaka vad du sa eller ens ge Lasse eller någon annan en chans till genmäle, det är mer än du klarar av, så mäktig du är.

Men skam den som ger sig! Jag ber dig alltså ännu en gång svara på Lasses frågor:

Anser du att det som hände med judarna under Andra världskriget är en historisk händelse, som det är legitimt att forska om, diskutera och revidera på samma sätt som vi gör med andra historiska händelser?

Om svaret är nej på den frågan: Varför?

Om svaret är ja på den frågan: Hur kommer det sig då att många av de som gjort så, dömts till fängelsestraff i flera länder i Västvärlden?

Vidare: Känner du till om det finns några andra historiska händelser i vår tid där folk fängslats för att de har en annan uppfattning än den gängse?

Slutligen till dig som "yttrandefrihetsfundamentalist": Anser du att åsikter skall kunna bestraffas?"

Upp till bevis, Åsa! Visa nu var du står och göm dig inte bakom alla stöveltrampande järnrör i myllan på gator och torg!

And of course, feel free to insult me! Maybe you can make me laugh! And do take a look at Reform Section 5!


Om författaren

Författare:
Hans Berggren

Om artikeln

Publicerad: 19 dec 2012 13:02

Fakta

Ingen faktatext angiven föreslå

Plats

Artikeln är inte placerad. föreslå

Dela artikeln

Länk till artikeln: